Foto: gordonko
nuž čo som ako pitbul , ked sa do niečoho zahryznem , neviem kedy sa pustiť , Zobraziť celý popisnuž čo som ako pitbul , ked sa do niečoho zahryznem , neviem kedy sa pustiť , najskvôr som skúsil syr dopadol dobre ,ale syrvátka odišla drezovou výlevkou teraz som robil druhú ,,pokus,, syr z bylinkami a slaný syr no syrvátlu som už nevylial ... urobil som RICOTTU podla receptu od Klaury
na 95 °C
Postup
-
1
Pri robení syra z 5 litrou mlieka nám zostane asi 3,5 - 4 litre syrvátky , ak robíme hned po odstredení syra tak syrvátka má teplotu 36°C prilejeme liter poctivého mlieka od kravy či z automatu a za občasného miešanie zohrievame až na teplotu 95°C
-
2
ked dosiahneme 95°C stiahneme plameň na miniumum a 5 minut ešte povarýme potom dáme zo šporáka
-
3
a prilejeme jeden a pol decelitra octu a poriadne premiešame , necháme postáť min. 10 minut
-
4
potom zlejeme do hustej tkaniny .... ja používam utierku vloženú do sitka
-
5
a zavesíme na 4 - 6 hodin odkvapkať
-
6
potom preložíme do misky a uložíme do chladničky kým nevymyslíme kčomu nám to bude
Diskusia k receptu