Ríbezľová bublanina

shukvacik - fotkashukvacik, 12. augusta 2015
Ríbezľová bublanina
Foto: shukvacik

Môj recept na vysokú, nadýchanú a chutnú ríbezľovú bublaninu

10-15
porcií
10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
400 g
3 dcl
2 dcl
4 ks
12 g
1/2 čl




Postup

  1. 1

    - Do nádoby rozbijeme vajcia , pridáme cukor, olej , mlieko a dobre to rozmixujeme mixérom

  2. 2

    - Potom pridáme múku , prášok do pečiva a sódu bikarbónu a znova poriadne rozmixujeme

  3. 3

    - Cesto vylejeme na vymasteny ( maslom ) a múkou vysypaný plech a pridáme umyté a očistené ovocie ( moja voľba bola tento krát ríbezle )

    Ríbezľová bublanina - obrázok 3
  4. 4

    - Pečieme na 180°C , 25-30 minút
    - Asi každý viete ako najľahšie zistiť či je bublanina hotová a to tak že ... ( do bublaniny zapichneme špajdľu alebo špáradlo, ak je čisté tak je upečená )

    Ríbezľová bublanina - obrázok 4
  5. 5

    - Kto chce môže si navrch spraviť ešte posýpku s hrubej múky, masla a cukru :-)

Diskusia k receptu

jozka2
Velmi sa ti vydarila,cesto vyzera krasne nadychane.5
jarunka
Dnes som kupila ribezle, nie vsade ich maju, tak sa tesim, ze nieco upeciem, tvoja bublanina vyzera skvel, pekne nadychana.
marta5
Možno spravím černicovú,ríbezle sú dávno preč,robila som z nich džem.Tvoja bublanina je perfektná-ja mám recept a tam dávam menej vajec.Skúsim podľa Tvojho receptu.Pekný deň želám.
siskam
Bublanina je fantastická. Robila som ju minulý týždeň, zajtra idem zas. Dala som menej cukru, ale nie je treba uberať, bola menej sladká, aj keď som ju posypala vanilkovým a škoricovým cukrom. Nemá chybu. Výborný recept. Ďakujem. Ríbezlí už mám málo, tak pridám černice a jahody.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia