Foto: shukvacik
Môj recept na vysokú, nadýchanú a chutnú ríbezľovú bublaninu
10-15
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
- Do nádoby rozbijeme vajcia , pridáme cukor, olej , mlieko a dobre to rozmixujeme mixérom
- 2
- Potom pridáme múku , prášok do pečiva a sódu bikarbónu a znova poriadne rozmixujeme
- 3
- Cesto vylejeme na vymasteny ( maslom ) a múkou vysypaný plech a pridáme umyté a očistené ovocie ( moja voľba bola tento krát ríbezle )
- 4
- Pečieme na 180°C , 25-30 minút
- Asi každý viete ako najľahšie zistiť či je bublanina hotová a to tak že ... ( do bublaniny zapichneme špajdľu alebo špáradlo, ak je čisté tak je upečená )- 5
- Kto chce môže si navrch spraviť ešte posýpku s hrubej múky, masla a cukru :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu