Ríbezľová bublanina
Autor receptu: shukvacik
Môj recept na vysokú, nadýchanú a chutnú ríbezľovú bublaninu
10-15 porcií |
10 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- - Do nádoby rozbijeme vajcia , pridáme cukor, olej , mlieko a dobre to rozmixujeme mixérom
- - Potom pridáme múku , prášok do pečiva a sódu bikarbónu a znova poriadne rozmixujeme
- - Cesto vylejeme na vymasteny ( maslom ) a múkou vysypaný plech a pridáme umyté a očistené ovocie
( moja voľba bola tento krát ríbezle )
- - Pečieme na 180°C , 25-30 minút
- Asi každý viete ako najľahšie zistiť či je bublanina hotová a to tak že ...
( do bublaniny zapichneme špajdľu alebo špáradlo, ak je čisté tak je upečená ) - - Kto chce môže si navrch spraviť ešte posýpku s hrubej múky, masla a cukru :-)