Ríbezľová bublanina

Autor receptu: shukvacik

Môj recept na vysokú, nadýchanú a chutnú ríbezľovú bublaninu

10-15
porcií
10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. - Do nádoby rozbijeme vajcia , pridáme cukor, olej , mlieko a dobre to rozmixujeme mixérom
  2. - Potom pridáme múku , prášok do pečiva a sódu bikarbónu a znova poriadne rozmixujeme
  3. - Cesto vylejeme na vymasteny ( maslom ) a múkou vysypaný plech a pridáme umyté a očistené ovocie ( moja voľba bola tento krát ríbezle )
  4. - Pečieme na 180°C , 25-30 minút
    - Asi každý viete ako najľahšie zistiť či je bublanina hotová a to tak že ... ( do bublaniny zapichneme špajdľu alebo špáradlo, ak je čisté tak je upečená )
  5. - Kto chce môže si navrch spraviť ešte posýpku s hrubej múky, masla a cukru :-)