Ríbezle ku sviečkovej

hanina - bez fotkyhanina, 11. júla 2012

Takto zaváram aj brusnice ale tie ešte nie sú - tak nám poslúžia aj červené ríbezle, ktoré v tomto recepte chutia podobne.

Suroviny

1 kg
1/4 l
1 3/4 l chladná
65 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vodu si rozdelíme. Do jedného hrnca dáme 1/4 vody a 1 l4 octu a prevaríme. Vriacou vodou prelejeme očistené a umyté ríbezle / alebo brusnice/ a hneď scedíme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Do druhého hrnca dáme 1 a pol l vody, cukor, scedené ríbezle a ostatné prísady./ Kúsok celej škorice, niekoľko klinčekov/. Všetko spolu varíme asi 10 minút - kým sa stratí pena. Stále miešame.

  3. 3

    Horúce plníme do flaš postavených na plech , uzatvoríme, obrátime hore dnom. Vychladnuté odložíme a používame ako prílohu ku sviečkovej, ale aj k pečenému mäsu...

Recept je zaradený do kategórií:
Prílohy a omáčky

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dnes som začala oberať ríbezle a narazila na tento recept...už aj idem vážiť 1 kg ríbezlí a dám vedieť ako to dopadlo...
1x hanina