Takto zaváram aj brusnice ale tie ešte nie sú - tak nám poslúžia aj červené ríbezle, ktoré v tomto recepte chutia podobne.
Postup
-
1
Vodu si rozdelíme. Do jedného hrnca dáme 1/4 vody a 1 l4 octu a prevaríme. Vriacou vodou prelejeme očistené a umyté ríbezle / alebo brusnice/ a hneď scedíme a necháme odkvapkať.
- 2
Do druhého hrnca dáme 1 a pol l vody, cukor, scedené ríbezle a ostatné prísady./ Kúsok celej škorice, niekoľko klinčekov/. Všetko spolu varíme asi 10 minút - kým sa stratí pena. Stále miešame.
- 3
Horúce plníme do flaš postavených na plech , uzatvoríme, obrátime hore dnom. Vychladnuté odložíme a používame ako prílohu ku sviečkovej, ale aj k pečenému mäsu...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Naozaj netreba! Ani ríbezle a ani brusnice. Dobrú chuť!
Dúfam, že Vám budú chutiť.
Ešte sa dajú zavárať aj s mrkvou- myslím, že aj to som dala na varechu.
A zabudla som na ríbezľový kečup aj to je na vareche.
Prajem dobrú chuť.