Ríbezle ku sviečkovej

Autor receptu: hanina

Takto zaváram aj brusnice ale tie ešte nie sú - tak nám poslúžia aj červené ríbezle, ktoré v tomto recepte chutia podobne.

Suroviny

Postup

  1. Vodu si rozdelíme. Do jedného hrnca dáme 1/4 vody a 1 l4 octu a prevaríme. Vriacou vodou prelejeme očistené a umyté ríbezle / alebo brusnice/ a hneď scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Do druhého hrnca dáme 1 a pol l vody, cukor, scedené ríbezle a ostatné prísady./ Kúsok celej škorice, niekoľko klinčekov/. Všetko spolu varíme asi 10 minút - kým sa stratí pena. Stále miešame.
  3. Horúce plníme do flaš postavených na plech , uzatvoríme, obrátime hore dnom. Vychladnuté odložíme a používame ako prílohu ku sviečkovej, ale aj k pečenému mäsu...