Rezy Kardinál fotorecept

elysa - fotkaelysa, 9. marca 2013
Rezy Kardinál (fotorecept)
Foto: elysa

Zákusok,ktorý u nás nesmie chýbať na sviatočnom stole,ani na tom veľkonočnom...Jednoduchá príprava,ale chutný chuťový zážitok...Skúšala som aj verziu s jahodovým džemom,čučoriedkami a karamelovou šľahačkou,ale táto verzia je podľa mojej rodiny tá najlepšia...

8-10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Žlté cesto:
2 ks
4 ks
100 g
90 g
Biele cesto:
4 ks (vyšľahaný sneh)
100 g
Náplň:
400 ml
2 ks
 na potretie
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia,žľtky a kryštálový cukor vyšľaháme.Pridáme polohrubú múku.Dobre premiešame.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh,do hotového snehu zašľaháme práškový cukor.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech na pečenie dáme papier na pečenie.Dvom sáčkom na mrazenie odstrihneme rožky,tak,aby sme mohli do rožkov dať zdobiace špičky.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do jedného vrecka naberieme bielkové cesto,do druhého žľtkové cesto.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plech nastriekame jedno cesto z medzerami.Do medzier striekame druhé cesto.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Minieme obe cestá na jeden plech.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.Necháme vychladnúť.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyšľaháme šľahačku aj zo stužovačmi.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto rozrežeme po dľžke na polovice.Jednu časť natrieme slivkovým lekvárom,naň natrieme šľahačku.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na šľahačku položíme druhé cesto.Poprášime práškovým cukrom.Zákusok skladujeme v chladničke.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ešte som robila varianty:namiesto slivkového lekváru-jahodový,potom čučoriedkový džem a čučoriedky do šľahačky,a karamelový variant-ten bol zo slivkovým lekvárom a karamelovou šľahačkou-100 g kryštálového cukru upáliť na karamel,zaliať smotanami,vychladiť a na druhý deň vyšľahať.ale tento je podľa nás najchutnejší.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

monnikka
to musí byť dobrota, už dlho sa naň chystám, možno bude na sviatky
3sandra3
tento zákusok sa mi veľmi páči a musí byť chutný, ale zatiaľ som ho nerobila,,, mala by som ho už vyskúšať
elysa
ďakujem,ako rýchlo sa urobí,tak rýchlo sa zje:) keď čakám návštevu,robím z dvoch dávok pre istotu,nikdy dlho nevydrží...veru @mojack u nás veeeľmi obľúbený...
joel
no nie som veľý odbornik ale kdesi som čítal, že original kardinal má byť so slivkovým lekvárom, aj by som ochutnal.....
margaretka28
Ešte som to nikdy nerobila, vždy to iba obdivujem, ale hádam sa aj ja odhodlám, podaril sa ti :-)
sovka62
Jedla som ho s čerstvými jahodami a so šľahačkou a bol naozaj výborný. Doteraz som si naň netrúfla, ale ke´d vidím fotopostup, hádam by som zvládla.
elysa
ďakujem @stacy77777 , @joel , @margaretka28 nie je zložitý,u nás sa hneď zaradil medzi "topky" skúšala som aj inak naplniť ,ale táto "originál" verzia je u nás naj...aj keď aj tie ostatné boli výborné:)
spetkasoli
@elysa , pekne sa ti podaril, už dlho ma láka upiecť ho, ale nenašla som odvahu, bojím sa, že sa mi zlomí pri prekrajovaní na tie dve polovice, ale dala si sem pekný fotopostup, snáď nájdem odvahu a upečiem, velmi ma láka tento koláčik. Díky za receptík
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Máš ho veľmi pekný. Ja ho tiež pekávam a všetkým veľmi chutí.
hankaanka
... neviem kde robím chybu, pokúšala som sa upiecť, ale bolo to na papieri prilepené, žĺtkové cesto nedopečené a bielkove horelo.. neviete poradiť...
elysa
ďakujem Vám všetkým....@jerica odporučila priamo "majstra" v kuchyni...@emmatessdad skús papier na pečenie potrieť jemne olejom a to ostatné je asi rúrou...pekávala som ho aj v plynovej,teraz už mám elektrickú aj s ventilátorom,ale čo počujem o plynových,tá moja stará bola asi "skvost",chváli ju aj pani,čo na v nej pečie teraz:)
stacy77777
@elysa - zákusok hotový, ako som išla naň so strachom, tak to išlo hladko,vlastne nezaberie vôbec veľa času, je naozaj chutný,len pre mňa trošičku prisladký, možno skúsim na budúce namiesto lekváru ovocie, vďaka za recept
elysa
@stacy77777 som rada, že sa Ti vydaril :), tiež som mala pred ním rešpekt, ale je v podstate jednoduchý...
heridasa
Dnes som ho piekla, ale nebol taky, ako som si ho predstavovalal
tinkaj
Piekla som ho pre manžela na narodeninovú oslavu a všetkým chutil:) ďakujem za recept:)
monnikka
to musí byť dobrota, už dlho sa naň chystám, možno bude na sviatky
3sandra3
tento zákusok sa mi veľmi páči a musí byť chutný, ale zatiaľ som ho nerobila,,, mala by som ho už vyskúšať
elysa
ďakujem,ako rýchlo sa urobí,tak rýchlo sa zje:) keď čakám návštevu,robím z dvoch dávok pre istotu,nikdy dlho nevydrží...veru @mojack u nás veeeľmi obľúbený...
joel
no nie som veľý odbornik ale kdesi som čítal, že original kardinal má byť so slivkovým lekvárom, aj by som ochutnal.....
margaretka28
Ešte som to nikdy nerobila, vždy to iba obdivujem, ale hádam sa aj ja odhodlám, podaril sa ti :-)
sovka62
Jedla som ho s čerstvými jahodami a so šľahačkou a bol naozaj výborný. Doteraz som si naň netrúfla, ale ke´d vidím fotopostup, hádam by som zvládla.
elysa
ďakujem @stacy77777 , @joel , @margaretka28 nie je zložitý,u nás sa hneď zaradil medzi "topky" skúšala som aj inak naplniť ,ale táto "originál" verzia je u nás naj...aj keď aj tie ostatné boli výborné:)
spetkasoli
@elysa , pekne sa ti podaril, už dlho ma láka upiecť ho, ale nenašla som odvahu, bojím sa, že sa mi zlomí pri prekrajovaní na tie dve polovice, ale dala si sem pekný fotopostup, snáď nájdem odvahu a upečiem, velmi ma láka tento koláčik. Díky za receptík
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Máš ho veľmi pekný. Ja ho tiež pekávam a všetkým veľmi chutí.
hankaanka
... neviem kde robím chybu, pokúšala som sa upiecť, ale bolo to na papieri prilepené, žĺtkové cesto nedopečené a bielkove horelo.. neviete poradiť...
elysa
ďakujem Vám všetkým....@jerica odporučila priamo "majstra" v kuchyni...@emmatessdad skús papier na pečenie potrieť jemne olejom a to ostatné je asi rúrou...pekávala som ho aj v plynovej,teraz už mám elektrickú aj s ventilátorom,ale čo počujem o plynových,tá moja stará bola asi "skvost",chváli ju aj pani,čo na v nej pečie teraz:)
stacy77777
@elysa - zákusok hotový, ako som išla naň so strachom, tak to išlo hladko,vlastne nezaberie vôbec veľa času, je naozaj chutný,len pre mňa trošičku prisladký, možno skúsim na budúce namiesto lekváru ovocie, vďaka za recept
elysa
@stacy77777 som rada, že sa Ti vydaril :), tiež som mala pred ním rešpekt, ale je v podstate jednoduchý...
heridasa
Dnes som ho piekla, ale nebol taky, ako som si ho predstavovalal
tinkaj
Piekla som ho pre manžela na narodeninovú oslavu a všetkým chutil:) ďakujem za recept:)