Foto: elysa
Zákusok,ktorý u nás nesmie chýbať na sviatočnom stole,ani na tom veľkonočnom...Jednoduchá príprava,ale chutný chuťový zážitok...Skúšala som aj verziu s jahodovým džemom,čučoriedkami a karamelovou šľahačkou,ale Zobraziť celý popisZákusok,ktorý u nás nesmie chýbať na sviatočnom stole,ani na tom veľkonočnom...Jednoduchá príprava,ale chutný chuťový zážitok...Skúšala som aj verziu s jahodovým džemom,čučoriedkami a karamelovou šľahačkou,ale táto verzia je podľa mojej rodiny tá najlepšia...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Žlté cesto: | |
2 ks |
|
4 ks |
|
100 g |
|
90 g |
|
Biele cesto: | |
4 ks (vyšľahaný sneh) |
|
100 g |
|
Náplň: | |
400 ml |
|
2 ks |
|
na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Vajcia,žľtky a kryštálový cukor vyšľaháme.Pridáme polohrubú múku.Dobre premiešame.
-
2
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh,do hotového snehu zašľaháme práškový cukor.
-
3
Na plech na pečenie dáme papier na pečenie.Dvom sáčkom na mrazenie odstrihneme rožky,tak,aby sme mohli do rožkov dať zdobiace špičky.
-
4
Do jedného vrecka naberieme bielkové cesto,do druhého žľtkové cesto.
-
5
Na plech nastriekame jedno cesto z medzerami.Do medzier striekame druhé cesto.
-
6
Minieme obe cestá na jeden plech.
-
7
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.Necháme vychladnúť.
-
8
Vyšľaháme šľahačku aj zo stužovačmi.
-
9
Cesto rozrežeme po dľžke na polovice.Jednu časť natrieme slivkovým lekvárom,naň natrieme šľahačku.
-
10
Na šľahačku položíme druhé cesto.Poprášime práškovým cukrom.Zákusok skladujeme v chladničke.
-
11
Ešte som robila varianty:namiesto slivkového lekváru-jahodový,potom čučoriedkový džem a čučoriedky do šľahačky,a karamelový variant-ten bol zo slivkovým lekvárom a karamelovou šľahačkou-100 g kryštálového cukru upáliť na karamel,zaliať smotanami,vychladiť a na druhý deň vyšľahať.ale tento je podľa nás najchutnejší.
varecha.pravda.sk/recepty/fantasticky-kardinalov-kolac-s-...
tana-catering.blogspot.sk/2012/03/kardinal.html...