Rezne naopak (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Vždy som tento recept robievala z hovädzieho mäska. No keď sa tie krávky ošalili,bála som sa dosť dlho hovädzinku kupovať.Nie tak dávno mi priateľka doporučila ho robiť z pekného bravčového mäsa.Z výsledkom som bola nad mieru spokojná.Doporučujem.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ja mám bravčové plece 3/4 kila. Plece umyjem a otriem z vody.Rezne naklepem cez mikroténový sáček,posolím z oboch strán.
  2. Namočím ich v strúhanke,ktorú silne povtláčam do mäska.Niekedy som ju vklepávala,no nebol účinok väčší.Len viac neporiadku.
  3. Obalené rezne v strúhanke.
  4. Pripravím si z oleja a troch cibúľ základ na mäsko,kde ho budem ukladať.
  5. V rozšľahanom vajíčku namáčam rezníky obalené v strúhanke.
  6. Vysmážam ich v horúcom oleji z oboch strán.
  7. Potom s nimi šup do oleja s cibuľkou.
  8. Keď mám rezníky povysmážané a všetky v rajnici,Zalejem ich asi 1,5 dcl vody a nechám dusiť.Keď sú mäkke -sú hotové. Omáčku nezahusťujem múkou,lebo tým,že tam boli pokrájané tri cibulky,tie sa rozvarili a omáčka sa prirodzene zahustila. Podávam k ním zemiakovú kašu,alebo opekané zemiačky. Tiež k ním podávam na drobno postrúhaný šalát,z mrkvy,jabĺčka, kapusty, ,cibule a húb.Pokapem olivovým olejom a zalejem malým množstvom sladkokyslým nálevom.
  9. Viem,že určite recept poznáte,no ja som ho nerobila len preto,že som na určitý čas vynechala hovädzinu.Mala som pocit,že recept by som dehonestovala ak by to bolo iné mäso. No nie je to tak a preto odporúčam aj s bravčovinky robiť tento recept.