Repelent na komáre

zachranarka - fotkazachranarka, 4. júna 2012

tento repelent mám práve odskúšaný...a veruže funguje...

Suroviny

200 ml
20-30 ks




Postup

  1. 1

    Do 200 ml alpy dáme 20 - 30 ks klinčekov a nakrájanú citrónovú kôru ( asi zo štvrťky citrónu )

  2. 2

    Necháme 48 hodín luhovať a potom prelejem do sprayových flaštičiek

  3. 3

    A komáre traste sa...:-)

Diskusia k receptu

izabella929
super nápad.-)) dík za recept.-)))tento rok nás asi nebudú trápiť, lebo u nás už pol roka nepršalo, ale jeden nikdy nevie.-)))))
rea1
ja mam zas vynikajuci recept na tinkturu proti kliestom, chcela som ju pridat do receptov ale - akosi sa nezadarilo. :-(( tak aspon takto. nechce sa mi to prekladat, pastla som to sem tak, ako to mam napisane. ved ste sikulky. :-)

Návod na přípravu tinktury proti klíšťatům

Složení: 1 pytlík rozmarýnu, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 l vody.

Postup přípravy:

1. 1 litr vody přivedeme do varu.
2. Odstavíme a vložíme rozmarýn, louhujeme do vychladnutí.
3. Po vyluhování a vychládnutí přefiltrujeme a přidáme 1 lžící bílého vinného octa.
4. Uchováváme v ledničce.

Návod na používání:

1. Tinkturu naplníme do prázdného rozstřikovače (např. po okeně)
2. Před vycházkou do lesa nebo na zahradu či chatu po těle rozstříknout tinkturu.

Tento přípravek je naprosto 100 % účinný. Žádné klíště se nepřichytne.
rybarkuchar
No na rybách si ich užijem bohate. Vyskúšam hocičo lebo niekedy sa to naozaj nedá vydržať.
marianne69
@rea1 za tie klieste ti dakujem,uz som dva domov dotiahla a este sa anileto nerozbehlo,to odskusam urcite
používateľ nemá avatar
mb
mb
opytam sa tiez, treba to natierat na seba, na ramy okien, alebo pit?
používateľ nemá avatar
mb
mb
aj ked, repelent sa pouziva na telo. vyskusam ;)
zachranarka
piť neodporúčam..:-)...rámy okien? Za vyskúšanie sa nič nedá...:-)...ale keďže to ide do sprayových flaštičiek a je to repelent, takže...striekame na telo..:-)....
renn
ja proti komárom používam olejčeky citronelu a levanduľu. stačí kvapnúť pár kvapiek na kúsok látky, šatky, ak nie je tá po ruke tak kúsok obväzu omotať okolo zápästia.
marcy
finančne nezrujnujú,žiadna chémia....potešia tieto recepty :o)
lenocka23
rea1 kolko rozmarinu je v tom vrecku? pestujem ho doma, tak by som pouzila ten... dakujem :-)
duschko
Doma pouzivam proti mucham, komarom, osam a inej lietajucej havedi velmi jednoduchy domaci prostriedok. Do nadobky nalejem cca 1,5 dcl vody a nasypem do nej 15 klincekov / nie kovovych/ a nadobku dam do priestoru, odkial prilietava haved. Ked sa voda odpari, staci len doliat. Aspon u mna to celkom spolahlivo funguje. Dokonca aj na osy.
irenaw
dobré nápady, uložím, vyskúšam. (aj z receptu aj z komentov)
harpet
môžem potvrdiť že repelent funguje, ja ho poznám bez citrónovej kôry
torticka
Ďakujem, @Z áchranárka, keby bol len jeden komár a boli by sme piati, tak si ma určite nájde. Ja nemôžem spať ani pri otvorenom okne.
lia66
Dobrý nápad...klinčeky sú super aj na osi-dávam do oleja na balkón...už sa nám veru stalo, že si milostivé začali stavať hniezdo na našom balkóne, a keďže mám malé deti, tak som sa bála...odvtedy, ako robím klinčekový olej, tak sa zatiaľ neukázali, ani len, žeby prelietavali okolo, ako to mali vo zvyku pred tým:))
zachranarka
Harpet-celkovo citrusove plody odsudzujú komáre..torticka-vyskúšaj od dushka..kto ma rád cesnak - tak denná davka cca 1500 mg cesnaku vytvorí kožnú sekreciu,kt.sa komárom nepáči..aj rastlinka Vratič obyčajný odsudzuje komárov..
garanco
...a vďaka alpe aj vynikajúco chladí... už som odskúšala a keď zabudnem, tak mám pekné červené bodky po nohách, rukách...
modrykamen
Mne v podstate komáre nevadia, skôr ovady a kliešte, ale moja pani a teta keď vidia komára tak sú nepríčetné. Takže odskúšame.
enge149
vyskúšam,aj na mňa idú o dušu všetci cudzopasníci a kliešťov už ani nepočítam v lete na bylinkách alebo čučoriedkách,aj u lekára som bola so sklapelom mi musel vyberať..je to nepríjemné..
ewitka123
@Zachranarka zarobila som si tvoj repelent ale som sklamana na mna a moju rodinu to vobec nezabera mam tolko stipancov od komarov aj ked som sa cela postriekala chcem sa spytat ci ma niekto taku istu skusenost ako ja ? Mam rada babske recepty ale tento u mna nezabodoval skoda :(
nadia56
klinceky funguju aj na vinne musky, do misy s ovocim dam volne zopar klincekov a musky si ovocie ani nevsimnu:-)
babinka
tak na lietajuci hmyz tuna klinceky nepomahaju, skusila som proti takym mallym muskam (ako ked idete do lesa na huby a tie musky potvory len do oci a do usi sa pchaju), ale na vinne musky, co sa okolo ovocia tvoria, tak mi tam pomohla korkova zatka, ktoru som pridala k ovociu - a musky nikde :)
zachranarka
@ewitka123
ja som ho toto leto robila prvý krát a na začiatku leta bol super...komár naozaj odletel po nastriekaní...ale jeden víkend pri Morave - tak to bolo strašné...ale to zase na tie sv..e nezaberalo nič ( ani z obchodu )...takže asi takáto bola moja skúsenosť...ale tak treba vyskúšať všetko...tak dúfam, že budúce leto sa nájde lepší receptík proti komárom...
radost
ja som vlani vyskúšala-čerstvo nastriekaný sprej zabral-komáre na mňa nesadali...len odev zostal fľakatý-od tých klinčekov-a nešlo to vyprať...
máme záhradku pri stojacej vode-a tam..komárov..koľko netreba...:-)
radost
ja som vlani vyskúšala-čerstvo nastriekaný sprej zabral-komáre na mňa nesadali...len odev zostal fľakatý-od tých klinčekov-a nešlo to vyprať...
máme záhradku pri stojacej vode-a tam..komárov..koľko netreba...:-)
jujoska
klinceky v alpe mame odskusane, sice funguju, ale len chvilu, kym to nevyprcha z koze. Takze treba striekat kazdu chvilu :-)
lenkamokradova
ahojte, ja som si zadovazila naramok proti komarom a je super. nesmrdi su tam iba prirodne vytazky a samozrjeme ze funguje :), vraj ma vydrz 4 tyzdne, tak uvidime, dam vediet :) a kupit si ho mozte na www.bezkomarov.sk
vladokk
už sa trasieme nedočkavosťou :) .....nohy si dolám ......(RND-Jánošík)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia