Raňajková ovsená kaša

owlann - fotkaowlann, 6. novembra 2014
Raňajková ovsená kaša
Foto: owlann

Chcem sa s vami podeliť o výbornú ovsenu kašu,ktorá je plná energie v podobe sacharidov z ovsených vločiek,bielkovin z vajíčka a tvarohu. Najlepšie je Zobraziť celý popisChcem sa s vami podeliť o výbornú ovsenu kašu,ktorá je plná energie v podobe sacharidov z ovsených vločiek,bielkovin z vajíčka a tvarohu. Najlepšie je to,že kaša je teplá,čo dobre padne na zahriatie bruška

1
porcia
2 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
3 polievkové lyžice
1 ks
1/2 hrnček
1 ks
1 odmerka (cca 15g)
 trošička




Postup

  1. 1

    Do misky si rozbijeme vajíčko,pridáme protein a rozšlaháme vidličkou. Pridáme vločky (ja mám najradšej z Lidla,sú zmiešané s orieškami,semienkami a sušeným ovocím),pokračujeme tvarohom (aj tu zostávam verná značke Lidl, v ktorom nájdete veľmi chutný jemný vanilkový tvaroh,značka Pilos 400g balenie).Na záver vlejeme mlieko. Banán si nakrájame na kolieska. Na panvicu dáme masielko,cca 2 tenké pásiky,ktoré roztopíme. Vylejeme kašu a necháme pripiect, ako keď robíme palacinky,potom miešame. Všetko je hotovo šup- šup, nakráný banán dáme navrch kaše. Kto ľúbi škoricu,môže si kašu posypať. Dobrú chuť a príjemný štart do pracovného dňa

Diskusia k receptu

pipnat
vyskúšam, ale s tvarohom bez príchute, osladím stéviou:)a dám menej vločiek:)
1x owlann
dara2112
Aj mne sa ten jeden hrncek vločiek zdá veľa. Na ostatne suroviny ale chuťovo určite. fajn -vyskúšam
1x owlann
kukulienka71
takto som ešte ovsenú kašu nerobila, ale prečo nie? Je síce energeticky oveľa hodnotnejšia ako tá moja, tak po nej budem musieť ísť behať aj ja;-)
1x owlann
owlann
ďakujem za komentáre :) množstvo vločiek si môžete prispôsobiť v závislosti od hladu :) do kaše dávam už spomenuté "lidlácke vločky", ktoré sú miešané aj s ovocím a semienkami a sú myslím, pražené, takže tá kaša nieje taká hustá ako keď dáte obyč. vločky. kukulienka71 pred behom asi nie, to by si mala plné bruško a ťažko by sa utekalo, radšej po behu :)
evanaaa
@owlann , vidieť, že dávaš prednosť zdravému životnému štýlu - nie ako ja :-), a čakám na ďalšie recepty od teba, možno si z nich niečo užitočné vyberiem. A vítam ťa tu, medzi nami na Vareche! Nech sa ti tu páči, ale ako spomínaš v profile, iste to tu už poznáš.
1x owlann
owlann
@evanaaa , tvoj komentár mi urobil veľkú radosť, vďaka zaň :) aj za pekné privítanie. Budem sa snažiť pridávať moje receptíky, nové i overené. Keďže som sa pred nedávnom stala "gazdinou" vlastnej domácnosti, varenie a pečenie bude mojou častou činnosťou :) Pekný dník :)