Rakytníkové maslo, ktoré deti milujú
Receptov na spracovanie rakytníka je asi tak veľa, ako má veľa aj účinkov. Vyrobiť si z neho môžeme sirup, zdravú šťavu pre deti aj Zobraziť celý popisReceptov na spracovanie rakytníka je asi tak veľa, ako má veľa aj účinkov. Vyrobiť si z neho môžeme sirup, zdravú šťavu pre deti aj džem. Mám rada tie tradičné recepty aj tie menej známe, ku ktorým patrí napríklad rakytníkové maslo, ktoré sa dostalo aj do môjho e-booku Bylinky a deti. Skvelá vec na natretie chlebíku alebo korpusu na koláč. Ideálna cesta ako dostať do detí dávku vitamínov.
príprava
Postup
-
1
Ako prvé si odšťavíme rakytník, najlepšie pomocou lisového odšťavovaču.
- 2
Z odšťavenej sušiny ešte prepasírujeme čo najviac dužiny a zmiešame ju so šťavou.
- 3
V mixéri spojíme maslo so šťavou a s postupným pridávaním cukru (alebo medu), kým sa hmota pekne nespojí, aby sa neoddeľovali tekuté zložky od tuhých. Ak maslo nie je tuhé, netreba sa báť, v chladničke stuhne ;)
- 4
Pre vôňu môžeme pridať ešte zrniečka z vanilkového struku. Čím sladšie sú plody, tým menej cukru budeme na výrobu rakytníkového masla potrebovať.
Tiež maslo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu