Pusinky z ovsených vločiek

lilinka24 - fotkalilinka24, 4. júna 2011
Pusinky z ovsených vločiek
Foto: lilinka24

Recept som našla v knihe Recepty zo života, len som si ho trochu "vylepšila". :) (len som nestihla odfotiť postup, Zobraziť celý popisRecept som našla v knihe Recepty zo života, len som si ho trochu "vylepšila". :) (len som nestihla odfotiť postup, ale je jednoduchý)

10-12 minút
na 180-190 °C

Suroviny

100 g
250 g
80 g
1 ks
1/2
2
2 PL
50 g posekané do cesta
50 g posekaných na posypanie
150 g




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky opražíme na rozpálenom tuku (cca 7min.). Pridáme práškový a vanilínový cukor a miešame, kým sa nerozpustí.

  2. 2

    Opražené vločky presypeme do misky a necháme trochu vychladnúť. Primiešame prášok do pečiva, hrozienka (ktoré som namočila do rumu), oriešky a nakoniec rozšlahané vajcia. Vypracujeme cesto.

  3. 3

    Plech si tukom vymastený (ja som použila foliu na pečenie) a pomocou lyžice kladieme male kôpky (ak by sa cesto na lyžicu lepilo, treba ju oplachnuť pod studenou vodou) a pečieme vo vyhriatej rúre do zlatožlta.(190-200°C cca 10-12 min.) Upečené a vychladnuté namáčam do roztopenej čokolády. A na záver posypeme posekanými orechami.

Diskusia k receptu

ola111
Robievam koláčiky,vyskúšam aj tieto pusinky,vyzerajú dobre,aj s tou
čokoládkou.
malusa
Lilinka24,ale v tom recepte nevidim muku to je aku a kolko,len ju spominas v postupe,vyzeraju dobre .
lilinka24
@malinka771 - hej mlynárove pusinky, len tam nedávam múku a miesto klasického cukru dám hnedyý cukor.
@malusa - ja som ju tam omylom napísala, pretože v pôvodnom recepte ide aj múka, ale ja ju tam nedávam.
dorisa
Niečo podobné aj ja pečiem. Všetko z ovsených vločiek máme doma radi.
vierik
Jedna otázočka:nie sú tvrdé?Ale asi aj tak vyskúšam,ovs.vločky sú zdravé.
ancicka
Mám podobný rcp,a ešte tam idú jablka a vljočky máčam v mlieku,aby nabutnali.Tieto niesú asi trdé,ale suché.
dzvirko
Prave dopecene, vonaju super urcite budu tak aj chutit. Dakujem za recept:)
martinzubko
Recept som vyskusal a vysledok bol perfektny, navyse je to bez glutenu, velmi odporucam vsetkym.