Punčáky-celiatické (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Dcéra robila punčáky celiatické tak som ich vyskúšala aj ja..no sú vynikajúce tak
zverejňujem:-)
36 porcií |
240 minút príprava |
3x25 minút na 180 °C |
Postup
- pripravíme si všetko na pečenie a odvážime múku a cukor
- bielky ušľaháme s 2 lyžicami cukru a a žltka vyšlaháme s cukrom a prilejeme vodu a šlaháme dosypeme múku zmiešanú s kyprošom a vymiešame potom ručne jemne pridáme sneh
- cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a upečieme pri 180st asi 15 minút
- tak upečieme všetky 3 cestá
- na jedno hatrieme džem
- a druhý pás si rozkrojíme na pásiky ..do hlbšej nádoby si dáme sirup..vodu ochutiny a kazdý druhý pás v telutine namočíme a uložíme striedavo na potretý plát
- potom si natrieme treti plát džemom a prekotíme ho aj s papierom na koláč
- zaťažíme na 6 hodín alebo najlepšie na noc
- na polevu si vymiešame všetky suroviny na hladkú masu
- polejeme odstáty koláč
- ešte nie moc usušenú polevu pokrájame rezy..
- a tu je výsledok dobrú chuť:-)