Punčáky-celiatické (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Dcéra robila punčáky celiatické tak som ich vyskúšala aj ja..no sú vynikajúce tak zverejňujem:-)

36
porcií
240 minút
príprava
3x25 minút
na 180 °C

Postup

  1. pripravíme si všetko na pečenie a odvážime múku a cukor
  2. bielky ušľaháme s 2 lyžicami cukru a a žltka vyšlaháme s cukrom a prilejeme vodu a šlaháme dosypeme múku zmiešanú s kyprošom a vymiešame potom ručne jemne pridáme sneh
  3. cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a upečieme pri 180st asi 15 minút
  4. tak upečieme všetky 3 cestá
  5. na jedno hatrieme džem
  6. a druhý pás si rozkrojíme na pásiky ..do hlbšej nádoby si dáme sirup..vodu ochutiny a kazdý druhý pás v telutine namočíme a uložíme striedavo na potretý plát
  7. potom si natrieme treti plát džemom a prekotíme ho aj s papierom na koláč
  8. zaťažíme na 6 hodín alebo najlepšie na noc
  9. na polevu si vymiešame všetky suroviny na hladkú masu
  10. polejeme odstáty koláč
  11. ešte nie moc usušenú polevu pokrájame rezy..
  12. a tu je výsledok dobrú chuť:-)