Zákusok je osviežujúci a ovocie môžeme použiť sezonne, ale aj zavárané podľa chuti.
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
5 ks |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 liter |
|
2-3 ks |
|
2 ks po 200 ml |
|
2-3 PL |
|
2 ks |
|
čerstvé alebo zavárané |
|
Postup
-
1
Žľtky vyšľaháme s kr. cukrom, pridáme olej, vodu , múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, zľahka premiešame a dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 2
Z litra mlieka , cukru a pudingov uvaríme hustý puding. Na vychladnuté cesto dáme ovocie podľa chuti, na ovocie vylejeme hustý puding a necháme vychladnúť.Cukor dávam podľa chuti - 7-8 PL. Pudingový prášok, kto aký má rád - vanilkový, čokoládový , jahodový. Záleží aj od ovocia, aký druh použijeme.
- 3
Kyslé smotany zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a dáme na vychladnutý puding. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Na druhý deň sa potom dobre krája.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu