Pudingový zákusok

alenka0901 - bez fotkyalenka0901, 9. februára 2011

Zákusok je osviežujúci a ovocie môžeme použiť sezonne, ale aj zavárané podľa chuti.

Suroviny

250 g
250 g
5 ks
1 dl
1 dl
2 PL
1 ks
Plnka:
1 liter
2-3 ks
2 ks po 200 ml
2-3 PL
2 ks
  čerstvé alebo zavárané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žľtky vyšľaháme s kr. cukrom, pridáme olej, vodu , múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, zľahka premiešame a dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Z litra mlieka , cukru a pudingov uvaríme hustý puding. Na vychladnuté cesto dáme ovocie podľa chuti, na ovocie vylejeme hustý puding a necháme vychladnúť.Cukor dávam podľa chuti - 7-8 PL. Pudingový prášok, kto aký má rád - vanilkový, čokoládový , jahodový. Záleží aj od ovocia, aký druh použijeme.

  3. 3

    Kyslé smotany zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a dáme na vychladnutý puding. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Na druhý deň sa potom dobre krája.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

ursula4
tento recept poznám,je to osviežujúci koláčik
baculata
Tiež som ho už robila,ale ukladám aj tento recept.Doporučujem fakt je to výborný recept.