Pudingový zákusok

Autor receptu: alenka0901

Zákusok je osviežujúci a ovocie môžeme použiť sezonne, ale aj zavárané podľa chuti.

Suroviny

Postup

  1. Žľtky vyšľaháme s kr. cukrom, pridáme olej, vodu , múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, zľahka premiešame a dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech.
  2. Z litra mlieka , cukru a pudingov uvaríme hustý puding. Na vychladnuté cesto dáme ovocie podľa chuti, na ovocie vylejeme hustý puding a necháme vychladnúť.Cukor dávam podľa chuti - 7-8 PL. Pudingový prášok, kto aký má rád - vanilkový, čokoládový , jahodový. Záleží aj od ovocia, aký druh použijeme.
  3. Kyslé smotany zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a dáme na vychladnutý puding. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Na druhý deň sa potom dobre krája.