Pudingový koláč

Pudingový tart s ovocím

Autor receptu: redakcia

Na domáce oslavy je ako stvorený tento pudingový tart s ovocím, ktoré vám práve rastie v záhradke.

2 tarty
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava
2x25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Studené maslo nakrájame na kúsky a spolu s práškovým cukrom miešame robotom s lopatkovým nadstavcom na nízkych otáčkach asi 7 minút.
  2. Primiešame žĺtok. Múku zmiešame s práškom do pečiva, prisypeme k maslovej hmote a vymiešame dohladka.
  3. Cesto rozvaľkáme a preložíme do 2 foriem na tart s priemerom 18 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 25 minút.
  4. Krém: Dve tretiny mlieka necháme zovrieť spolu s cukrom vo vodnom kúpeli. Vo zvyšnej tretine mlieka rozmiešame žĺtky a pudingový prášok. Vlejeme do horúceho sladkého mlieka a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty na miernom ohni na hustý puding. Do horúceho pudingu primiešame maslo.
  5. Uvarený krém nalejeme na upečené korpusy a necháme vychladnúť.
  6. Potom ozdobíme ovocím a zalejeme čírou tortovou želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Necháme vychladiť v chladničke a podávame nakrájané na porcie.