Pudingový koláč
Pudingový tart s ovocím
Autor receptu: redakcia
Na domáce oslavy je ako stvorený tento pudingový tart s ovocím, ktoré vám práve rastie v záhradke.
2 tarty porcie |
30 (+ chladenie) minút príprava |
2x25 minút na 170 °C |
Postup
- Studené maslo nakrájame na kúsky a spolu s práškovým cukrom miešame
robotom s lopatkovým nadstavcom na nízkych otáčkach asi 7 minút.
- Primiešame žĺtok. Múku zmiešame s práškom do pečiva, prisypeme
k maslovej hmote a vymiešame dohladka.
- Cesto rozvaľkáme a preložíme do 2 foriem na tart s priemerom 18 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 25 minút.
- Krém: Dve tretiny mlieka necháme zovrieť spolu s cukrom vo vodnom kúpeli. Vo zvyšnej tretine mlieka rozmiešame žĺtky
a pudingový prášok. Vlejeme do horúceho sladkého mlieka a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty na miernom ohni na hustý puding. Do horúceho pudingu primiešame maslo.
- Uvarený krém nalejeme na upečené korpusy a necháme vychladnúť.
- Potom ozdobíme ovocím a zalejeme čírou tortovou želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Necháme vychladiť
v chladničke a podávame nakrájané na porcie.