Pudingovo-tvarohová torta, nepečená (fotorecept)

Autor receptu: eldina

do pol hodiny....:)

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. keksy / akékoľvek, ja som mala Marina/ zomlieť, pridať rozpustené maslo, cukor a dobre vymiešať do tuhej masy/ak by sa keks nelepil, bol by ešte sypký-pridať trochu vody, ale opatrne/
  3. tortovú formu vystlať papierom na pečenie
  4. keksovú masu pritlačiť prstami na dno a dať chladiť do chladničky
  5. teraz namočiť do dvoch misiek pláty želatíny /do každej 6 ks/ s 4-5 PL vody...asi na 10 minút..(podľa návodu)
  6. počas tých 10 minút-dať variť oba pudingy, ja som dala najprv čokoládový /ale je to jedno/...z 500 ml mlieka + 100 g cukru uvariť puding, nechať 5 minút vychladnúť...pridať 250 g tvarohu, dobre vymiešať /mixérom/....želatínu zohriať na slabom ohni, nevariť, len rozpustiť /trvá pár sekúnd/ a primiešať(opäť mixérom) do pudingu..zopakovať s druhým pudingom...
  7. vytiahnuť z chladničky stuhnutý korpus
  8. prvý, tuhší puding /kým sa varil druhý puding-prvý trochu stuhol/- dávať po lyžičkách na korpus
  9. do medzier pridávať svetlý puding+ ním potrieť aj čokoládovú časť...
  10. postup s plnkou zopakovať, kým sa pudingy neminú.../ale tu sa fantázii medze nekladú/....:)
  11. dať do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín...zdobiť môžte , ale aj nemusíte...:) ja som dala šľahačku s vanilk.cukrom + stužovačom...
  12. ak si chcete urýchliť prácu, či ušetriť trochu centov-môžte dať namiesto keksovej masy na dno-piškóty...pudingy môžte samozrejme použiť aj iné, podľa vášho želania..v originálnom recepte bol syr mascarpone, ja som ho vymenila za tvaroh...cukor /teda osladenie/ si môžte prispôsobiť svojim potrebám..