Pudingovo-orechový mrežovník so slivkami

Autor receptu: maartina

Po dlhšej dobe pridávam recept na veľmi chutný ovocný koláčik. Zdroj: časopis Dobré jedlo

35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv uvaríme hustý puding. Pudingové prášky rozmiešame v 200ml mlieka. Zvyšné mlieko spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom necháme prejsť varom a vlejeme doň rozmiešaný prášk. puding. Za stáleho miešania uvaríme hladký, hustý vanilkový puding. Necháme ho trochu vychladnúť.
  2. Prejdeme na prípravu cesta. Z preosiatej múky, kypriaceho prášku, tuku, prášk. cukru, vlažného mlieka, vajec a zo štipky soli vypracujeme vláčne cesto. Približne 2/3 cesta rozvaľkáme. Na plech dáme papier na pečenie a cesto preložíme na plech tak, aby sme pokryli aj boky plechu. Cesto rovnomerne posypeme posekanými orechami, v mojom prípade to boli lieskové orechy. Zvyšok cesta odložíme do chladu.
  3. Vlažný puding rozotrieme na cesto na vrstvu orechov. Nevešajte hlavu, keď sa Vám tie orechy zmiešajú s pudingom, tak ako mne :). Na vrch rovnomerne naukladáme umyté, odkvapkané a na mesiačiky nakrájané slivky rezom nadol (prípadne použijeme kompót). Ja som medzi slivky vložila aj zopár kúskov broskýň.
  4. Z časti cesta, kt. sme odložili do chladničky vytvoríme dlhé tenké šúlance a vytvoríme nimi mriežku na plnke. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme dozlatista pri 190°C asi 35-40min.