Pudingová žemľovka

sue291 - fotkasue291, 19. februára 2012
Pudingová žemľovka
Foto: sue291

recept na zemlovku som trochu zmenila ...pridala som tam puding, je to inspiracia z netu

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

2ks
1L  vlažné
6PL
3ks
3ks
1
1
  bez šťavy
100gr
1




Postup

  1. 1

    vianocku si nakrajame na platy a namacane ukladame na vymasteny plech, posypeme skoricovym cukrom 1/2...na obrazku to vyzera ako vyprazene rezne:))

    Pudingová žemľovka - obrázok 1
  2. 2

    potom si dame na vainocku urobeny puding este teply

    Pudingová žemľovka - obrázok 2
  3. 3

    pridame ovocie - kompot a tvaroh

    Pudingová žemľovka - obrázok 3
  4. 4

    dame dalsiu vrstvu vianocky, posypeme cukrom skoricovym

    Pudingová žemľovka - obrázok 4
  5. 5

    pecieme 20 min, 170 st...potom vytiahneme a dame navrch sneh vyslahany z bielkov a vanilkoveho cukru,pecieme dalsich 10min a hotovo

    Pudingová žemľovka - obrázok 5
  6. 6

    hotovo..posypane kakaom

    Pudingová žemľovka - obrázok 6
  7. 7

    kusok zemlovky:))

    Pudingová žemľovka - obrázok 7

Diskusia k receptu

marijanka712
zvláštne ,škoda že si nedala v reze ake je to. Vypadá to dobre a kto má rád puding príde si iste na svoje pekný receptík-....
3sandra3
robievam žemľovku z rožkov, nie je škodá tá dobrá vianočka na žemľovku? Ale takáto pudingová sa mi páči, takú som ešte nerobila, takže vyskúšam.
tykadielko
túto som už robila, len dávala som vanilkový a jahodový puding....spapkala sa,ale tí naši majú radšej klasiku,jablká,tvaroh,hrozienka a poriadny vrch zapečeného snehu...ale inak z vianočky je fajná žemlovka :-)
sue291
no ja neviem docielit vysoky sneh...zvycajne ho robim z 2-3 bielkov a vyslaham ich s prask. alebo vanilkovym cukrom...ale nikdy to nemam na zemlovke vysoke:((...ale nevadi zjedla sa aj tak:))
renama
Robím takúto s vanilkovým pudingom a chutí nám, už inú ani nerobievam. Odporúčam každému ;)
motamita3
nič čo zjeme nie je škoda tak robím aj ja per vnúčatá ale dávam van.puding.Je to mňam
1x peppa
sue291
mojmu muzovi nechuti zemlovka, ale tuto s pudingom zjedol bez frflania:))
leja3
mnaaam, to vyzera super, ukladam :)
evanaaa
To by som si zamaškrtila....Ináč, aj ja som robievala žemľovku z vianočky, je jedno, či ju zjem nasucho alebo ako, alebo v takejto podobe. Doknca som robila z dia-vianočky a tá je drahšia ( bolo treba až skoro dve).
jogal
Veruže je dobrá, nič nezostalo. Vyskúšala som z vanilkovým pudingom a jablkami. Vďaka za tip.
valeri
Práve ju mám v rúre, inšpiroval ma Tvoj recept, len som dala čokoládový puding a pod sneh sa chystám dať ešte zavárané marhule. Rozvoniava po celom byte :-))
spagetka1812
chcem sa opytat, zltka isli do mlieka alebo do tvarohu?..a je ich tam vobec treba?, keby som to robila bez bielkovej peny, nemusela by som minat vajicka...zaujimalo by ma, aku funkciu plnia zltka..zemlovku nemam moc rada v klasickom podani, ale s tymto pudingom by som to skusila...dakujem za odpoved.
spagetka1812
no, tak som to teda skusila, dala som zltko do mlieka a tak zaliala vianocku..robila som to presen podla postupu, akurat som dala jablka miesto ribezli...bolo to vyborne,ale nedalo sa to krajat, uplne rozliate cele to bolo...na tanieri to vyzeralo hrozne...neviem kde som spravila chybu..co mam urobit,aby sa to dalo krajat?...inak urobim urcite znovu.
alexola
@spagetka takúto žemlovku treba urobiť vopred aby stihla vychladnúť a potom sa dá pekne krájať aj pudingová vrstva...
lancici
zemlovku velmi zboznujem,ale s pudingom som to este nerobila.Po vyskusani dam vedie aka bola
spagetka1812
alexola, to som si aj myslela, akurát studená žemlovka je potom o nicom....dnes ju idem skusit znovu, bude zajtra na obed..dovtedy vychladne...a ked si ju zajtra zohrejem a zase bude roztecena, tak to vzdavam...
cicamaci
Ďakujem za fajný receptík. Žemlovka mala úspech každý si ju pochvaloval.
violetacamorova
Tak vyzera super a tej vianocky urcite nie je skoda, lebo maoja sestra jeden cas robila v nemocnici ako pomocna sila a naucila sa tam robit uzasnu zemlovku, ktoru robila man doma, ale z nej si pamatam, iba to, ze tam nedavala rohliky, ale dokonca ten fajny kolac, ktory sa pecie na vychode a podoba sa trochu na vianocku a bola z toho uzasna zemlovka. Ja som pred dvoma dnami robila iba z toustoveho ale bez pudingu, vyskusam aj takto.
sue291
dakujem za komentare, zemlovka sa musi krajat za studena, kedze je tam puding treba to nechat stuhnut...alebo dat menej mlieka pri vyrobe pudingu a teda bude puding hustejsi :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia