Foto: mariaklara
Toto je ďalšia maškrta, keď mám chuť na sladké. Je to veľmi zdravé. Pšenica je sladká, preto ju netreba prisladzovať.
porcia
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si pšenicu, škoricu, hrozienka, mak, a kokos.
-
2
Pšenicu si večer zalejeme vodou - namočíme. Ráno vodu zlejeme a zalejeme druhou vodou, na obed to môžeme ešte raz zopakovať. Poobede, keď chceme maškrtku zjesť, vodu celkom zlejeme.
-
3
Moja poznámka: Ak sa nám zdá pšenica pritvrdá, trochu ju povaríme. Stačí 5 - 10 min.
-
4
Necháme ju trochu vychladnúť a pridáme do nej škoricu. Pri škoricovej pšenici je dovolené prichutiť trošičku prírodným cukrom alebo medom. Toto je maškrta prvý deň.
-
5
Do tejto pridáme pomletý mak. Toto je maškrta druhý deň.
-
6
Do tejto pridáme hrozienka, ale tie si asi hodinu pred maškrtením namočíme do teplej vody, aby zmäkli. Toto je maškrta na tretí deň.
-
7
V úvodnej fotke je maškrta s kokosom a to je na štvrtý deň. Myslí, že po takýchto maškrteniach vám nepríde na chuť žiadna " sladká somarinka " kúpená v obchode, ani len na rozum. Ochutnajte, vyskúšajte !
Diskusia k receptu