Priznam sa tento recept som nasla v jednom casopise a jeho vzhlad ma donutil vyskusat ho. A neolutovala som. Kolacik sa hned na prvi Zobraziť celý popisPriznam sa tento recept som nasla v jednom casopise a jeho vzhlad ma donutil vyskusat ho. A neolutovala som. Kolacik sa hned na prvi krat perfektne vydaril a chutil celej rodine takze sa v chladnicke ani nestihol ,,ohriat,,. Urcite ho kazdemu odporucam je dokonalym sladkym osviezenim do tohto tepleho pocasicka a najlepsie s ludmi ktorych mame radi :D
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 120 g |
|
| 125 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 ks |
|
| 250 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 pohár |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 2 bal. |
|
| 250 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 10 PL |
|
| Poleva: | |
| 200 ml |
|
| 300 ml |
|
| 1 bal. |
|
Postup
-
1
Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista. Do peny postupne zašľahávame žĺtky z vajec. Múku zmiešame s PDP a zapracujeme do peny. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Zhruba 2/3 cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej okrúhlej tortovej formy ( ja som mala priemer 26 cm ). Naprv pokladieme zavarané čerešne. Vo zvyšnom ceste zmiešame mlieko s nutelov a nalejeme na vrch. Vlozíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme cca 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
- 2
Želatínu namočíme do 10 Pl studenej vody a neháme 5 minút napučať. ( Postup pripravy podľa balíčka). Po 5 minútach dáme na sporák aby sa rozpustila. Nesmie sa variť! Odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu. V druhej miske si vymiešame tvaroch s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne zapracujeme želatínu a nakoniec to spojíme so šľahačkou. Takto hotovú plnku vylejeme na vychladnutý korpus.
- 3
Koláč dáme na chvílu do chladničky. Pripavíme si želatínu. Do hrnca nalejeme všetku zbytnú šťavu z kompótu a dolejeme ju vodou aby jej objem mal 500 ml. Prisypeme tortové želé červené Dr. Oetker a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu a po tom želatínu odstavíme.
- 4
Možeme ju dochutiť cukrom podľa toho aká sladká šťava Vám z kompóta zostala. Už len vylejeme na koláč, neháme zatuhnúť a možete sa do toho veselo pustiť, verím že Vás nesklame. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu