Foto: delina
Recept som dostala od kamarátky, odvtedy sa šíri geometrickou rýchlosťou. Každý, kto tortu/koláčik vyskúša, prosíka o recept.
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci na miernom ohni roztopíme na kúsky polámanú čokoládu, maslo, cukor (v pôvodnom recepte je práškový, ja používam trstinový) a šľahačku.
-
2
Metličkou rozšľaháme celé vajcia. Pomaly k nim prilievame za stáleho miešania čokoládovú zmes. Zmes vylejeme do maslom vymastenej tortovej formy s priemerom 23cm.
-
3
Rúru si predhrejeme na 180°C. Pečieme 45min. Necháme vychladnúť, dáme polevu a na min. 6 hod. dáme do chladničky.
vyskúšam a@delina ,nemohla by byť čokoláda 70% s pomarančovou
príchuťou,keďže ich mám doma viac,neskúšala si s príchuťami?
to veru aj je:-) piekla som ho teraz cez vikend, priniesla do prace a len sa tak zaprasilo po nom... :-)
vyskusaj, urcite neolutujes...