Proteínový dezert

foo - bez fotkyfoo, 20. decembra 2011
Proteínový dezert
Foto: foo

Tento recept na koláč som poskladala z viacerých receptov, ktoré som našla na internete...toto je najchutnejšia varianta / tak vravia doma :) /, a Zobraziť celý popisTento recept na koláč som poskladala z viacerých receptov, ktoré som našla na internete...toto je najchutnejšia varianta / tak vravia doma :) /, a navyše je plná bielkovín. Obsahuje aj antioxidanty, vďaka čučoriedkam, ale môžte použiť kľudne aj iné ovocie. Tak Vám prajem Dobrú chuť :)

8
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

40 g
1 KL
20 g
50 g
250 g
150 g
1 KL
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Takže, začneme tým, že zmixujeme ovsené vločky, pšeničné otruby a mandle dokopy. Tak aby utvorili sypkú zmes. Tú si potom vysypeme do misky a zmiešame s proteínovým práškom.

  2. 2

    V inej miske zmiešame tvaroh s jogurtom, lyžičkou cukru a žĺtkom. Bielko z vajíčka vylejeme do ďalšej nádoby, kam pridáme ďalšie 2 bielka a postupne vyšľaháme sneh.

  3. 3

    Do misky s tvarohom môžme pomaly - za stáleho miešania - pridať sypkú zmes z vločiek. Nakoniec vmiešame sneh.

  4. 4

    Vďaka týmto ingredienciám by sa malo vytvoriť dosť husté cesto, ktoré vylejeme do menšieho pekáča. Navrch rozsypeme nahusto čučoriedky. A nakoniec dáme do rúry / 180 °C / na cca. 30 minút. Hotovo! :)

Diskusia k receptu

jamarlen
@foo , pridala si sem naozaj niečo zvláštne, čo sa mi veľmi páči...len neviem, čo je vanilkový proteín, a či je to tam nevyhnutné ....
irenaw
bolo by fajn v recepte bližšie popísať neobvyklú surovinu, v tomto prípade vanilkový proteín. aké má účinky, pre koho je vhodná, kde sa dá kúpiť. zloženie receptu vyzerá veľmi dobre, vyskúšam.
používateľ nemá avatar
foo
foo
@jamarlen @rennatte @irenaw nech sa páči :) Proteín je vlastne doplnok výživy určený skôr pre športovcov, je to prípravok s vysokým obsahom bielkovín. Predáva sa vo forme prášku, s rôznymi príchuťami, aj preto som použila tak málo cukru, lebo proteín je sám o sebe dosť sladký. Denné dávkovanie pre športovcov je odporúčane - 3 odmerky ( 3 x 25 g ), kvôli udržaniu svalovej hmoty. Kúpiť sa dá v obchodoch so športovou výživou alebo v kdejakom fitness centre. Ako náhradu by som použila asi ten vanilkový cukor s mletými mandlami, prípadne s hladkou múkou.
Dúfam, že som pomohla :)
irenaw
ďakujem za podrobné informácie, zas som sa dozvedela niečo nové :)
lucincek
fiiiiiha, :) zaujimave... (ten obrazok mi inak strasne pripomina jednu veceru co bola nedavno, pamatas???? :)) )
používateľ nemá avatar
foo
foo
@lucincek slivkový koláč / 4 x 4 m / ? :D
na tú kreáciu sa zabudnúť nedá :)
lucincek
hej presne to, ešte furt si držím v mobile tie fotky.... :DDD (aj nám mohli spraviť radšej niečo takéto.. ;) - sry, že až teraz píšem :) )




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia