Pražené mandle (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Jednoduchá a rýchla chuťovka k TV, pre nečakanú návštevu, alebo len také to obyčajné domáce chrumkanie...
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Mandle nasypeme do vriacej vody a varíme asi 1 minútu. Potom precedíme a prepláchneme studenou vodou.
Necháme trocha vychladnúť a ošúpeme...
- Idú krásne ľahko šúpať, len dvomi prstami, otázka pár minút...
- Mandle trocha osušíme aby pri pražení neprskali, a dáme na rozohriatu panvicu s asi 1KL oleja...
- Za neustáleho miešanie mandle pražíme do zlatohneda, najlepšia je plochá drevená vareška ktorou sa dajú obracať a prehrňať, treba dávať pozor aby sa nespálili a aby nebol plameň pod panvicou príliš veľký...ku koncu už začínajú rýchlejšie hnednúť...
Opražené vysypeme na tanier a necháme vychladnúť.
- Vychladnuté a tým pádom aj chumkavé mandle posypeme soľou, mierne premiešame a pustíme sa do nich...
- ...a takáto dúha bola vonku keď som ich robil...