Pražené mandle (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Jednoduchá a rýchla chuťovka k TV, pre nečakanú návštevu, alebo len také to obyčajné domáce chrumkanie...

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mandle nasypeme do vriacej vody a varíme asi 1 minútu. Potom precedíme a prepláchneme studenou vodou. Necháme trocha vychladnúť a ošúpeme...
  2. Idú krásne ľahko šúpať, len dvomi prstami, otázka pár minút...
  3. Mandle trocha osušíme aby pri pražení neprskali, a dáme na rozohriatu panvicu s asi 1KL oleja...
  4. Za neustáleho miešanie mandle pražíme do zlatohneda, najlepšia je plochá drevená vareška ktorou sa dajú obracať a prehrňať, treba dávať pozor aby sa nespálili a aby nebol plameň pod panvicou príliš veľký...ku koncu už začínajú rýchlejšie hnednúť... Opražené vysypeme na tanier a necháme vychladnúť.
  5. Vychladnuté a tým pádom aj chumkavé mandle posypeme soľou, mierne premiešame a pustíme sa do nich...
  6. ...a takáto dúha bola vonku keď som ich robil...