Foto: tkatka
Výborná mňamka :)))
25
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
50 dkg mleté |
|
10 dkg |
|
10 dkg |
|
2 dl |
|
Tvarohová plnka: | |
75 dkg |
|
1 bal. |
|
1,5 dl |
|
7,5 dkg |
|
2 bal. |
|
Pudingová plnka: | |
3 bal. |
|
6 dl |
|
1 bal. |
|
Šľahačková plnka: | |
2 bal. |
|
3 dl |
|
alebo podľa chuti strúhaná čokoláda |
|
Postup
-
1
Mleté piškóty, práškový cukor, maslo a mlieko dáme do misy a vypracujeme cesto.
-
2
Cesto tláčame na dno plechu 20x30 cm.
-
3
Tvaroh trochu premixujeme, pridáme vanilkový cukor, práškový cukor.
-
4
Šľahačku v prášku vyšľaháme na tuhý sneh s mliekom, a pridávame do tvarohovej zmesy.
-
5
Tvarohovú plnku rozotieráme na cesto. Dáme trochu do chladničky stuhnúť.
-
6
Pripravíme si vanilkový puding, ktorý vyšľaháme s mliekom a vanilkovým cukrom. Nanesieme na tvarohovú plnku.
-
7
Šľahačku v prášku vyšľaháme s mliekom a rovnomerne natieráme na pudingovú plnku. Dáme do chladničky na 3 hodiny. Pred podávaním posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.
-
8
Nakrájame na kocky a podávame.
Tkatka, takéto málo pracné koláče sa mi páčia, ukladám si ho. Netreba dať do chladničky schladiť tie utlačené piškóty ešte pred nanesením plnky?