Pomazánka syrová/mrkvová

kutinka - bez fotkykutinka, 22. mája 2012

Tieto pomazánky robíme často a máme ich veľmi radi. Postup je ten istý, len v jednej sa použije syr a v druhej mrkva.

20 min. minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Syr nastrúhame na jemno, prelisujeme cesnak, pridáme majonézu a kyslú smotanu alebo biely jogurt. Všetko zmiešame. Osolíme podľa chuti.

  2. 2

    Variantou je už spomínaná na jemno nastrúhaná mrkva, ktorú pridáme namiesto syra.

  3. 3

    Množstvo a pomer ingrediencií záleží len od Vás, aké chcete množstvo a ako Vám to chutí.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Lacné jedlá, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu

orchidea
Robievam podobnú nátierku ale ja k tomu syru pridám aj nastrúhanú mrkvu, niekedy použijem aj syr z črievka, majonézu nedávam. Vynikajúca nátierka.
marta23
A maslo alebo pomazánkové maslo netreba pridať? Ja prisávam aj vajíčko uvarené na tvrdo a cibuľu.
kutinka
Nie, netreba pridať už nič, majonéza a smotana/jogurt to dostatočne spoja.
Podľa toho, koľko tam pridáte, bude pomazánka redšia, alebo hustejšia, podľa chute každého.
kutinka
Ale určite môžete črievkovým syrom, maslom, alebo pomazánkovým maslom nahradiť majonézu a smotanu/jogurt.
Ale s nimi má pomazánka takú svojskú chuť.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha