Foto: sichema
Tento zákusok pečieme doma už dlhé roky. Jeho príprava je jednoduchá. Cesto zvyknem robiť ako na bábovku, prípadne piškótové.
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
4 ks |
|
1/2 ks |
|
Plnka: | |
150 g |
|
150 g |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov (bielka necháme získať izbovú teplotu, aby sa ľahšie šľahali na sneh). Do žĺtkov primiešame práškový a vanillínový cukor a miešame, kým nie je cesto riedke (vyšľahať môžme mixérom). Pridáme olej a vodu. Do toho pridáme múku s kypriacim práškom a na záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Jemne zamiešame do cesta nastrúhanú pomarančovú kôru.
-
2
Plech si vymažeme a vysypeme múkou a hotové cesto doň vlejeme. Pečieme asi pri teplote 180 °C. Rovnako ako pri bábovke, prvých pár minút neotvárame.
-
3
Pripravíme si plnku. Maslo s cukrom zmiešame do peny.
-
4
V troške mlieka si rozpustíme zlatý klas, ostatok dáme variť. Do mlieka pridáme šťavu a kôru z pomaranča. Keď mlieko prevrie, pridáme zlatý klas s mliekom a varíme, kým nemáme hustú kašu. Vychladnutý puding zmiešame s maslom a cukrom a túto plnku natrieme na vychladnuté cesto. Navrch môžme postrúhať čokoládku, ale my ho máme radi aj takto bez ničoho. Dobrú chuť. P.S.: Obrázok pridám, len čo to bude možné.
Diskusia k receptu