Pomarančový bozk
Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 15. februára 2012
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 15. februára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto: Na spodok guľatej formy vložíme papier na pečenie. Maslové sušienky rozdrvíme a vymiešame spolu s maslom. Hotovú hmotu rozotrieme na dno formy a pečieme na 150 stupňov asi 10 min., kým sa hmota nescelí a nechytí zlatistú farbu.
- 2
Plnka: Oddelíme žĺtok od bielka a žĺtok vymiešame spolu s cukrom na hladkú hmotu. Pridáme tvaroh a vanilkový cukor a opäť vymiešame. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z dvoch bielkov, nastrúhanú kôru z limetky a pomaranča.
- 3
Hotovú hmotu vylejeme na predpečený koláč vo forme, zakryjeme alobalom a dáme opäť piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme 30–40 min. Upečený koláč necháme vychladnúť a potom krájame na jednotlivé porcie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a hore tvaroh so šľahačkou, ale som čítala recepty že sa pečie hnedˇ
spolu všetko.
Pomarancove som este neskusila, takze dakujem za inspiraciu!