Pomarančový bozk

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Na spodok guľatej formy vložíme papier na pečenie. Maslové sušienky rozdrvíme a vymiešame spolu s maslom. Hotovú hmotu rozotrieme na dno formy a pečieme na 150 stupňov asi 10 min., kým sa hmota nescelí a nechytí zlatistú farbu.
  2. Plnka: Oddelíme žĺtok od bielka a žĺtok vymiešame spolu s cukrom na hladkú hmotu. Pridáme tvaroh a vanilkový cukor a opäť vymiešame. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z dvoch bielkov, nastrúhanú kôru z limetky a pomaranča.
  3. Hotovú hmotu vylejeme na predpečený koláč vo forme, zakryjeme alobalom a dáme opäť piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme 30–40 min. Upečený koláč necháme vychladnúť a potom krájame na jednotlivé porcie.