Foto: stanci11
Jedna z vecí, ktoré milujem, je vyrábať ľuďom prekvapká :D A mama mala narodky, tak to je udalosť, ktorá si priam pýta niečo také Zobraziť celý popisJedna z vecí, ktoré milujem, je vyrábať ľuďom prekvapká :D A mama mala narodky, tak to je udalosť, ktorá si priam pýta niečo také :) Prišla som domov, ráno som sa tvárila, ako ťažko spím, a len čo vytiahla päty z domu, dala som sa do pečenia... a nato, že to bol celkom experiment, dopadol famózne a ja môžem len odporúčať... Zároveň sa hneď úvodom chcem poďakovať @Babav, pretože korpus som odkukala z jej pomarančovej torty a len minimálne som ho zmenila :) a bez neho by to nedopadlo tak fantasticky.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Torta: | |
2 ks |
|
6 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 balenie |
|
1/2 balíčka |
|
4 PL |
|
|
|
Krém: | |
2 konzervy |
|
250 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
200 ml |
|
Povrch: | |
(rum) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Úvodom sa ospravedlňujem že nemám presne nafotený postup, nečakala som že to zožne taký úspech, ale určite budem tortu piecť zase a dofotím, priložím :)
- 2
Korpus: Pomaranče som vydrhla v horúcej octovej vode a dala variť na malom plameni dve hodiny. Keď sa uvarili, tak som ich celé nakrájala, nechala vychladiť a potom som ich zmixovala na úplné pyré.
- 3
Vedľa som si vyšľahala žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne som prisypala mleté mandle a 4 PL múky zmiešanej s prdopečom. Potom som postupne zašľahala do zmesi pomarančové pyré. A ako posledné som už opatrne ručne vmiešala vyšľahané bielka (so štipkou soli).
- 4
Pripravené cesto som vliala do formy 23 cm - vymastenej maslom a zľahka vysypanej múkou. Piekla som 50 min na 170 - 180 °C. Máme trúbu draka, takže tak po 20 min som korpus prikryla papierom na pečenie nech mi zhora nehorí :)
- 5
Po upečení som korpus bachla na sneh a šla pripraviť krém..
- 6
Čokoládu som rozpustila vo vodnom kúpeli a nechala mierne schladnúť. Zatiaľ som vedľa vyšľahala mascarpone, tvaroh aj šľahačku a do tejto zmesi som vliala a zašľahala čokoládu... no a toto je bod, kde už som sa musela držať...:D ja mám tendencie ochutnávať,,,a nie raz :D
- 7
Korpus som 2x pozdĺžne prekrojila niťou, pozor je riadne šťavnatý, takže nie úplne ľahko sa tie pláty dvihnú od seba...ale s trochou trpezlivosti to ide :)
- 8
Na spodný plát som dala husto mandarinky (odkvapkané), zakryla krémom, položila druhý plát...na tento druhý som dala už len zbytok mandariniek, zase krém a posledný tretí plát. Povrch som potrela rumom, a celú tortu (vrch + boky) som potrela tenkou vrstvou krému, ktorý mi ostal. A ešte pred schladením som boky posypala mletými orechami... a šup s tým celým zase von do naturálnej chladničky :D
- 9
Vo vodných kúpeľoch som si rozpustila čokolády, s trochou kokosového oleja a s rumom v horkej čokoláde (veď rumu nie je nikdy dosť)...a potom prišiel pokus o zdobenie: najskôr som vyrobila kvaple po stranách (to už aj bracho pomáhal :D) ..a povrch sme len tak cik-cak pocákali... ja nemám moc designové cítenie a takto to bolo také roztomilé, avantgarda dajme tomu :D :D
- 10
A ešte mám fotečku z načatej :) Pre predstavu, korpus pomarančový, šťavnatý, voňavý, no ešte raz musím povedať - ďakujem milá @Babav :) Krém stuhol nádherne, čokoládový, nepresladený, a v ňom tie svieže mandarinky... Rozhodne neoľutujete keď vyskúšate :) Ja si túto tortu zopakujem určite, a tuším že nielen raz ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Haji - smelodo toho! nebudeš ľutovať ;) a ďakujem za gratuláciu, odkážem!
Si veľmi šikovná a kreatívna, mamina z nej musela mať obrovskú radosť :) čokoláda a pomaranče-mňam
@Denyany - ďakujem! a som si istá, že môžeš aj čerstvé pomaranče, aj čerstvé madarinky,,,ja som bola v časovom prese, takže lúpať mesiačiky by som nebola stihla, ale nabudúce možno tiež pôjdem po čerstvom ovocí :)
varecha.pravda.sk/recepty/pomarancova-torta-orange-and-al...
@Babav - tiež vďaka :) recept si dala ozaj úžasný, ja ho abudúce skúsim možno aj na plech a rozrezať na dva pláty, uvidíme ;) a prepáč, malo ma trknúť samú hneď ti to tam šupnúť do diskusie ;)
a @Jack , vyskúšaj, je to fakt suprové, a ten korpus nemá chybu :)
@Cesminaz - diky za pochvalu, a mamine posielam gratuláciu :)