Pohánkový koláč s gaštanovým krémom a brusnicami

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 7. mája 2013

Koláčik som piekla dnes štýlom "čo dom dal". Je síce dosť jednoduchý, ale veľmi nám chutil =)

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 šálky (pohánková múka)
1/2 šálky
1/2 šálky
1/2 šálky
1 ČL
200 ml (smotana na šľahanie)
200 g




Postup

  1. 1

    Pohánku (ak nemáme múku) nasucho rozmixujeme s ovsennými vločkami a slnečnicou. Pridáme múku, kypriaci prášok a cukor poďla chuti. Vodu dolievame podľa potreby aby sa cesto lialo. Vymastíme a vysypeme si formu na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov na cca 20 minút.

  2. 2

    Gaštanové pyré si rozmixujeme spolu s rastlinnou smotanou na hladký krém a natrieme na upečený vychladnutý korpus.

  3. 3

    Koláč dozdobíme brusnicovým kompótom a dáme odležať do chladničky, najlepšie cez noc, a môžme podávať

Diskusia k receptu

modrykamen
Gaštany som robil s kadečím, ale s pohánkou ešte nie. Už aj bežím urobiť.
luss44
ja neviem - včera ho dcéra robila a ten korpus vôbec nie je taký ako Tvoj na fotke, Tvoj vyzerá tak sypko a chrumkavo, nemá tam ísť olej do cesta?
proste0monika
nedávala som veru olej =/ možno nechať kúsky pohánky a slnečnice aby z toho nebolo také "blatko"...
ivcekk
Dobrý deň, prosím Vás pravdepodobne som niekde spravila chybu, pretože moje cesto je nejaké tvrdšie :-) asi som spravila chybu pri jeho tvorbe, tej vody som tam mala dať viac aby doslova tieklo? pretože moje bolo skôr tuhé, keď som ho dala na plech, v tom bola tá chyba? :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia