Foto: 2taan
Pohánka je zdravá,ale nie moc chutná,tak sa snažím o jej vylepšenie
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pohanku si večer namočíme
- 2
ráno si ju uvaríme,netreba dlho tak 6-10 minút
- 3
pridáme tvaroh,škoricu,med,kto chce dá si škoricový cukor
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pseno premyvam 3x v horucej vode,aby sa vyplavyli horciny,ked mam cas,tak necham postat este chvilu v stud.vode nech nabotna.Vodu zlejem a zalejem 1a1/2 pohara vriacej vody,posolim dam tam oriesok masla a necham prevriet asi 2-3 min.zoberiem z ohna, zatocim, sup pod perinu,necham to asi 30 min.nech sa v pare udusi,moja kasa ma este nadych takej malo nedovarenej chute,ale v tom je pointa,ze nechcem rozvarit,aby sa nestracali cenne latky,kasa je krasna rozsypuje sa,cely hrncek naraz nezien ,ja ju premiesam aby sa nezrazila ale ostala sypka,porciu si natlacim do malej misticky a preklopim na tanier a po stene lyzicky vlievam medom ochutene mlieko,mozes ochutit vanilkou,kardamonom,atd.na vrch davam susene pokrajane ovocie namocene vo vode aby zmaklo,orechy,semena,variaciam sa madze nekladu,ja si k tomu davam este ochuteny jogurt.Vsetke kase takto robim,ale grecku/pohanku/prazim a ako som pisala davam vyprazit bielko a zalievam vriacou vodou postup ako pri psene,kus-kus zalejom vriacou vodou a ked zacne vriet hned beriem on je vynimocne citlivy na dlhe varenie,da sa robit aj amarantova kasa ktora je veeelmi zdrava.Pipnat pise pohanku s mletym makom,to moze byt dalsia vynkajuca alternativa,mak je nesmierne bohatym zdrojom calcia.Ja som dnes mala so susenym ovocim namocenym v rume/v rume bolo uz namocene a nechcelo sa mi dalsie mocit vo vode.Ak sa tam ukazu pri pisani pomenene pismena sorry,nemam nastaveny pocitac na slov.jazyk a pravde podobne mi tam sam pocitac pomeni pismena,raz mi memdesino napisal,ze neovladam slov jazyk.
2taan,ak mas rada bulgur tak ti poradim moj majoblubenejsi recept,je dobry na ranajky,obed I veceru ci desiatu a hlavne pri diete.Uvar si bulgur,ale sekany/nie cele zrna/obycajnym sposobom,ja ho namocim do vody nech trocha nabotna, zalejem1,5 nasobnym mnozstvom vriacej vody,trochu povarim supnem pod paplon aby dosiel,ked vychladne pokrajam na velmi drobno paradajku/bez stavy a semien/,pokrajam na drobno cervenu papriku a pokrajam cely zvazok petrzlenu/bez stopiek/toho petrzlenu tam nikdy nie je dost,ale paradajku,papriku primerane k mnozstvu,premiesat,osolit poliat oliv.olejom presovany za studena,premiesat popripade dochutit citr.stavou nemusi,moze byt ako priloha k jedlu I samostatne jedlo,ja to jem ako samostatny obed,lebo sa toho nemozem dojest mozes urobit zel.salat fantazii sa madze nekladu.dobru chut.