Podkerepuškovica

Autor receptu: viera2201

Už názov hovorí miesto kde bývam - Podkerepušky. Vznikol tak, že sme boli na dovolenke na orave. Ochutnala som tam Hafirovicu, ktorá je tam špecialita. Sú to čučorieky v rume. Kedže ja som mala na záhrade veľkú úrodu černíc napadlo ma, že ich naložím do rumu.

Postup

  1. Umýté černice naložíme do veľkého zaváracieho pohára na uhorky, zasypeme kryštálovým cukrom a zalejeme rumom/ v lidli mali 70% rum, ale može byť aj 40%/. Premiešať a zatvoriť plastovým vrchnákom. Necháme uležať. Keď už je ovocie nasiaknuté rumom a všetky chute sa premiešali šťavu zlejeme do fliaš. Ešte to môžeme stále dochutiť Ovocie je možné použiť do štrudlí, alebo do pečeného čaju.