Pečiem každý týždeň a veru často to chcem aj urýchliť. Toto však majú moji chalani veľmi radi, takže im to urobím hocikedy rada a Zobraziť celý popisPečiem každý týždeň a veru často to chcem aj urýchliť. Toto však majú moji chalani veľmi radi, takže im to urobím hocikedy rada a ešte som aj za dobrú.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V kastoliiku rozpustím Heru, ale nech nie je veľmi horúca. Pridám zmiešaný práškový cukor s kakaom a ešte stále na platni miešam. Do hladkej zmesi zamiešam celé vajcia a nechám vychladnúť.
- 2
Vychladenou plnkou plním tortové oplátky. Zaťažím a nechám v chladničke. Na druhý deň, ak to dobre zamaskujem v chladničke pokrájam to na rezy a podávam .
- 3
Nemám rada plnky s Herou, zásadne používam maslo, ale táto verzia je dobrá, necítim v nej Heru. Vyskúšala som to aj na orechových rezoch na oplátke a boli úžasné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zaujímavé - aj keď asi by som sa bála tých surových vajec ...
Skúsim tvoj Palmarin, možno to vylepším, hoci medzi oplatkami ide tenká vrstva a nerobí to problém.
No a k tomu žĺtku s cukrom nemám komentár.Aj po rokoch si na tom veľmi pochutím a nikdy ma nenapalo niečo také ako problém surových vajec.
hned dnes kontrolujem,či mam doma tortove oplatky.. vždy sa mi povaluju a ja neviem,čo s nimi.. vďaka.. :)
nad parou slaham 20 min. 3 cele vajcia
20 dg cukor
2 lyzice kakao
Potom to odstavim a este do tepleho pridam celu Heru (maslo).
Este teplym kremom plnim oplatky.
Potom zabalim do alobalu (aby krem nevytiekol) a zatazim do druheho dna.
Odbalim a nakrajam.
Myslim, ze chuti rovnako fantasticky ako zo surovych vajicok, ale nemusim sa obavat salmonelozy.....
no ja som to práve robila podľa tvojho receptu a mám to riedke.
ˇCo mám robiť????