Plnený patizón (fotorecept)

Autor receptu: teniska

Plnený a zapekaný patizón čerstvou zeleninkou a syrom.

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Dáme si vyhrievať rúru na 180°C. Patizónu zrežeme čapičku a vydlabeme vnútro. Vnútro vyhodíme, patizón z vnútra aj vonka potrieme olivovým olejom, uzavrieme čapičkou, obalíme celý do alobalu a dáme piecť do rúry na cca 30 min.
  2. Kým sa pečie ideme na plnku - dáme do misky 1-2PL syrovej nátierky podľa chuti, nakrájame na drobnúčko cuketku, paradajky, papriku, zmiešame a posypeme korením.
  3. Po 30min vyberieme patizónik, naplníme ho zmesou a odkrytý dáme aj s čiapočkou piecť na ďalších 30 min do rúry.
  4. Neodhadla som množstvo plnky, to čo mi ostalo som na 1ČL olivového oleja šupla na panvicu, podusila, odkryla a dala som tam 1 vajce ochutené chilli korením - bolo z toho také kvázi lečo :)