Plnené papriky (fotorecept)
Autor receptu: babav
Tradicne jedlo,ktore sa na strankach Varechy objavilo uz vela krat.Podstata je rovnaka ,sposob pripravy v kazdej rodine trocha iny .Takto ju pripravujem ja .
4-5 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 200/180 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Zmes pomleteho masa (bravcove,hovadzie ,telacie v pomere 2:1:1) zmiesame
s koreninami a pomliazdenymi strucikmi cesnaku ,z jedne celej hlavicky;
- Pokrajanu cibulu a stiplavu papricku osmazime na oleji do makka , pridame k masovej zmesi a vsetko vidlickou dobre pomiesame;
- Pridame predvarenu ryzu,nesmie byt celkom zmaknuta(pouzila som zmes hnedej
a bielej ryze);
- Vsetko spolu vymiesame ,najlepsie cistou rukou;plnka je hotova ;nechame odlezat pokial si vycistime papriku;
- Paprike zrezieme vrsky ,vyberieme jadierka a ulozime do olivovym olejom vymastenej
zapekacej misky na odrezane kruzky ;
- Naplnime ich pripravenou plnkou;
- Prikryjeme a dame piect do rury na 1 hodinu pri teplote 200 stupnov C;potom papriku otocime a pecieme dalsiu pol hodinu na 180 stupnoch C.
- Paprika sa pecie vo vlastnej stave;Ked je upecena , vyberieme ju z rury;
- Na hotove papriky vylejeme kondenzovanu paradajkovu polievku ,ktora je velmi husta a velmi chutna ,vyrovna sa domacej ;
- Prehrejeme so stavou z papriky a masovej plnky a jedlo je hotove ;
- Chuti vyborne!