Plnené papriky (fotorecept)

Autor receptu: babav

Tradicne jedlo,ktore sa na strankach Varechy objavilo uz vela krat.Podstata je rovnaka ,sposob pripravy v kazdej rodine trocha iny .Takto ju pripravujem ja .

4-5
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 200/180 °C

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Zmes pomleteho masa (bravcove,hovadzie ,telacie v pomere 2:1:1) zmiesame s koreninami a pomliazdenymi strucikmi cesnaku ,z jedne celej hlavicky;
  3. Pokrajanu cibulu a stiplavu papricku osmazime na oleji do makka , pridame k masovej zmesi a vsetko vidlickou dobre pomiesame;
  4. Pridame predvarenu ryzu,nesmie byt celkom zmaknuta(pouzila som zmes hnedej a bielej ryze);
  5. Vsetko spolu vymiesame ,najlepsie cistou rukou;plnka je hotova ;nechame odlezat pokial si vycistime papriku;
  6. Paprike zrezieme vrsky ,vyberieme jadierka a ulozime do olivovym olejom vymastenej zapekacej misky na odrezane kruzky ;
  7. Naplnime ich pripravenou plnkou;
  8. Prikryjeme a dame piect do rury na 1 hodinu pri teplote 200 stupnov C;potom papriku otocime a pecieme dalsiu pol hodinu na 180 stupnoch C.
  9. Paprika sa pecie vo vlastnej stave;Ked je upecena , vyberieme ju z rury;
  10. Na hotove papriky vylejeme kondenzovanu paradajkovu polievku ,ktora je velmi husta a velmi chutna ,vyrovna sa domacej ;
  11. Prehrejeme so stavou z papriky a masovej plnky a jedlo je hotove ;
  12. Chuti vyborne!