Plnené oblátky

marijanna - fotkamarijanna, 4. septembra 2012
Plnené oblátky
Foto: marijanna

..mnami

45
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 balicek
1ks
200g
podla chuti




Postup

  1. 1

    Kupene, skaramelizovane salko vyslahame s margarinom. Pridame orechy mlety, tolko aby bola zmes redsa, aby sa mohla natierat... ja som pridala lieskovce mlete zmiesane s cukrom..plnime, zatazime a dame do chladu do druheho dna, potom narezeme a ozdobime

    Plnené oblátky - obrázok 1
  2. 2

    Naplnila som 3 velke oblatky a pofrkala s coko polevou...z ostanku plnky som urobila gulky

    Plnené oblátky - obrázok 2

Diskusia k receptu

beaatrix
aj my takéto ľubime,len nepoužívame margarin a pod.veci
marijanna
vdaka mile damy za komentare ;) ja margarin pouzivam stale a vynimocne maslo. . problem je aj ten,ze v dnesnej dobe uz ani amslo nie je take,ake byvqlo. . taknaco preplacat. . su urcite recepty,kde vylucne maslo pouzivam,ale tu pri tomto sami zdalo zbytocne. . ;)
julanda
Ja robím takto : 4 celé vajcia, 30 dg cukor, 1 hera alebo iný margarín - má sa miešať nad parou, ale ja miešam len na slabom ohni. Keď zhustne, vmiešam 30 dg orechy. Je výborný, rodina ho má radšej ako grilážky, lebo nejde do zubov.
julanda
Marijanna, dnes som ich robila, lebo idem na zabíjačku, aby bolo po toľkej mastnote aj niečo sladké. Nemala som orechy, tak som dala zbytky od Sviatkov - kešu, mandle a arašidy, normálne som to všetko zomlela dohromady. A pridala som poľské krovky, plnka je vynikajúca.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia