Plnené datle
Plnené datle

Plnené datle

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 13. januára 2019

Niečo veľmi výživné a zdravé. Chuťovky z datlí sú nielen veľká delikatesa na slávnostné príležitosti, ale datle sú hlavne zdravé a slúžia na doplnenie Zobraziť celý popisNiečo veľmi výživné a zdravé. Chuťovky z datlí sú nielen veľká delikatesa na slávnostné príležitosti, ale datle sú hlavne zdravé a slúžia na doplnenie energie, pre lepšiu koncentráciu, zníženie nežiadúceho cholesterolu a pod., jednoducho všeliek. Veľké datle medjool sú vždy šťavnaté a mäkké. Naplnila som ich vlašskými orechami, mandľami a arašidovým maslom. Môžete ich však naplniť aj inými zdravými ingredienciami.

9
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

9 ks (200 g)
podľa potreby
podľa potreby (lúpané)
 (Crunchy 100 % bez pridaného cukru)




Postup

  1. 1

    Datle umyjeme, osušíme, zvrchu opatrne nakrojíme a vyberieme kôstku.

  2. 2

    Do každej vložíme pomocou čajovej lyžičky trochu chrumkavého arašidového masla, zatlačíme vlašský orech alebo mandle a zľahka spojíme a pritlačíme, aby sa datľa uzatvorila.

  3. 3

    Naplnené odložíme do chladu aspoň na 30 minút, aby arašidové maslo dostatočne stuhlo. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kucharocka123
@Olinecka (14.1.2019 14:59)

Odroda Medjool (Medjoul), ktorú som použila, dosahuje veľkosť 4-6 cm, má kôstku, ktorá keď sa vyberie uvoľní miesto pre náplň. Datle sú teda na plnenie dostatočne veľké.
1x haji
haji
@Kucharocka123 (14.1.2019 15:56)
Jojo, k tomu pár škriatkov, s malými ručičkami a jde to! haha Jsi trpělivá a šikovná, pěkný receptík!
kucharocka123
@Haji (14.1.2019 16:31)

Ďakujem, milá @Haji . Tvoje vtipné komentáre nemajú chybu. Dokážeš vždy rozosmiať. A tak to má byť. Veď smiech je to najlepšie korenie života...
1x haji
torticka
S mužom sme zasadili kostku zo sladkych kupenych datli. Uz meraju 150 centimetrov. Ale ziadne datle mat nebudeme.
Toto by som chcela okostovat.
cesminaz
Ten nápad s arašidovým maslom sa mi velmi páči! My máme skoro stále doma datle,takže určite vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia