Foto: miichchalko
porcií
príprava
Postup
-
1
Papriky vydlabeme, zbavíme semiačok, poumývame aj z vnútra a necháme oschnúť.
- 2
Plnka: vytlačíme si Bambína do misky, pridáme trojuholníkové syry, nakrájanú šunkovú salámu (ja som použil Hydinovú pražskú), celú Perlu, nasekanú pažítku, cez mriežku pretzlačené vajíčka, nadrobenú nivu, soľ, mleté čierne korenie. Všetko to premiešame.
- 3
Na koniec plníme papriky a dáme do chladničky stuhnúť, aby sa dali pekne krájať na kolieska. Odporúčam: Nivu, Salámu a Vajíčka pomlieť na mäsovom mlynčeku, keď to chcete mať jemnejšie, ale mne sa ho nechcelo čisťť, tak som ho nakrájal. Je to Výborné na studené misy, alebo len tak s pečivom. U nás to nestihlo ani stuhnúť, tak som to rýchlo odfotil, aby to všetko nezmizlo. Mne vyšlo na všetky papriky, ale ak Vám ostane, môžete dať zmes do chladničky a ráno si natrieť na chlebík. :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja ich najradsej plnim do madarskych podlhovastych paprik, ktore tu mame moznost dostat cerstve iba par tyzdnov na trhu v lete, ale stoja za to, svojou specifickou chutou oproti tymto umelo /tu/ rastenim hrubostennym paprikam.
uz sa neviem dockat, kedy si ich zase namrazim...
katarina2511: Perla je nieco take ako margarin alebo natierkove maslo ci ako by som to nazval..