Plnená cuketa

mandarin999 - fotkamandarin999, 17. júna 2015

Receptov na plnenú cuketu je mnoho. Tento som robila nedávno - ide o jednoduchý a chutný recept pre tých, čo majú radi cuketu.

4
porcie

Suroviny

4 ks
15 dkg
250 g
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Cukety si prekrojíme pozdĺžne a vydlabeme z nich stred. Vydlabaný stred nezahadzujeme, použijeme ho do plnky. Cukety posolíme, pokoreníme a dáme do rúry predpiecť. Pečieme cca 10-15 minút.

  2. 2

    Pripravíme si plnku. Nakrájame si staršie rožky na malé kúsky, k nim pridáme vajíčka, nakrájané čerstvé šampióny, vopred uvarený hrášok, na kocky nakrájanú šunku a kúsky z vydlabanej cukety. Osolíme, okoreníme a pridáme cca polovicu strúhaného syra. Všetko poriadne premiešame a vytvoríme hustú, no šťavnatú zmes. Ak by sa nám zmes zdala byť suchá, prilejeme mlieko podľa potreby.

  3. 3

    Cukety vytiahneme z rúry a plníme pripravenou plnou. Dáme znovu do rúry poriadne prepiecť. Dopekáme cca 20min a cca 5min pred vytiahnutím z rúry ich ešte posypeme zvyšným strúhaným syrom. Keď sú cukety upečené, vytiahneme ich z rúry a podávame. Ja som k nim tentokrát urobila zemiakovú kašu a rukolovo-listový šalát preliaty olivovým olejom.

Diskusia k receptu

izabella929
plnenú cuketu robievam, používam rôzne plnky..cuketu krájam na mištičky a tak plním a zapekám...tvoja sa mi tiež páči...)
shiculka
Super, taketo recepty mám rada. Jedna info mi ale chýba: na koľko stupňov predpekáme a dopekáme? Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia