Plantains

Autor receptu: babav

Oblubene ovocie,ktore sa pripravuje ako zelenina,pribuzne bananom, vacsie ,menej sladke ,obsahujuce vela skrobov.Pred konzumaciou musi byt tepelne upravene. Pripravuje sa na sladko aj na slano(varenim,vyprazanim,pecenim,.. )Je dolezitou sucastou jedalneho listka na karibskych ostrovoch.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Odlezane plantains narezeme na koncoch a osupeme.
  2. Osupane pokrajame a pomaly prazime na masle na obidvoch stranach.Cim dlhsie ich prazime, su sladsie .
  3. Ked zacnu maknut,pridame tmavy cukor a skoricu, otacanim ich obalujeme v tejto zmesi a este chvilku prazime .
  4. Servujeme teple, ako zakusok.Pre dospelych mozeme este poliat sladkym likerom.