Placky z kyslej kapusty

hubarka35 - fotkahubarka35, 18. decembra 2010
Placky z kyslej kapusty
Foto: hubarka35

Tieto placky Vás určite zahreju po dobrej sánkovačke či prechadzke v mrazivom dni.Su nenaročné na suroviny a chutia lahodne.

6
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 kg
4 ks  - strúčiky
6 lyžic
3 ks celé
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Kyslu kapustu dame do misy a nožom trochu narežeme,pridáme lisovany cesnak,korenie,muku-podla hustoty cesta,to iste každa gazdinka vie ake cesto na placky má byt.nakoniec vmiešame vajcia a smažime placky,najlepšie su teplé.podávat možme aj so zeleninkou,šalatom.

    Placky z kyslej kapusty - obrázok 1

Diskusia k receptu

ajan16
Výborný recept.......já som tam prihodil oškvarky zo zabíjačky (nadrobno
pokrájané).
gnoca
mnam super,lenze momentalne zijem v Taliansku a tu zohnat kvasenu kapustu je velky problem,da sa kupit v nemeckom supermarkete v konzerve, ale to nie je nasa slovenska,ale da sa zjest,zabudla som ten recept ale urcite pridam do jedalnicka,aj ked taliani nad nasimi receptami
ohrnaju nos, ale to je ich problem,velakrat sa stalo ze po ochutnani boli prekvapeni ake je to dobre
stella1
gnoca, kyslú kapustu si môžeš urobiť aj v sklenenom pohári-3-4 litrovom,zhruba za 2 týždne je vykvasená
codumda
Gnoca, ak by si mala velmi chut na domacu kvasenu kapustu, tak si ju mozes pripravit doma. Nakrajat cerstvu kapustu na male kocky, alebo rezanceky, podla vlastnej vole sa chuti. Premiesat s prislusnym mnostvom soli a troska rasce. Nic ine nedavam. Necham postat cca 2 hod. Medzitym si pripravim zavarackove pohare - 7 dcl, ale mozu byt aj 1 lit, ako zozenies. Kapusta medzitym pusti stavu a troska zmakne. Natlacim ju do pojarov, asi 2,5 cm od okraja, zavickujem a necham pri kuchynskej treplote cca 20o C. Ale polozim na nejaku podlozku, napr pekac lebo zacne kvasit a vyteka z nej stavsa. Najpozdejsie do 2 tyzdnov je hotova. Ak nadvihe - vyduje vicko, nie je to chyba. Vicko sa spravidla potom preliaci. A moze sa varit alebo pripravit nejaky salat s kvasenou kapustou. Ak by bolo poharov viac, previckujem ich bezchybnym vickom a sterilizujem, cize zavarim cca 20 min. Pouzivam ako normalnu zo suda, len varim ovela kratsiu dobu, lebo je uz uvarena.
1x jarobb
braxi
nedaj sa mýliť...1kg kapusty...2 dkg soli...večer zmiešam...ráno dám do nádoby, alebo nádob... uzavriem, nechám prekvasiť a vytešujem sa lebo je úžasná už po dvoch týždnoch...nesterilizujem!!!!
dajanca
áno poznám túto maškrtku, môže sa vylepšiť kúskami slaninky či inej údeniny.... :-)
agora
určite skúsim, kvasenú kapustu doma mám, ukladám
bozulka
@Marienka , kvasenú kapustu by si nemohla ani variť a jesť iba surovú a my by sme sa pripravili o veľa fantastických pochúťok z kyslej kapusty.Tieto placky sú dobré také aké sú,keď pridáš zemiaky už je to niečo úplne iné.Ja ich robievam tiež hoci trošku vylepšené.Recept som dávala na @varechu , niekedy na jar,je v mojom profile.
1x eviita
hubarka35
marienka44 čo je všetko v živote hriech?potom nemožme varit ani kapustnicu silvestrovsku,ani koložvarsku kapustu...zo zemiakmi to má inu chut a lepšie chutia bez zemiakov,a ked zemiakove tak len take....no ok,každy vari čo mu chuti..
antaia
...dnes, zaciatkom septembra, je vyborny cas pre tento jednoduchy syty recept! Poznate to, ked sa placky ani nedostanu na stol?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia