Piškótové cesto

teren - bez fotkyTeren, 19. mája 2018 14:24
Ďalšie recepty »

Tento recept zaručí mäkký a vysoký korpus.

20 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

250 g
4 ks
trocha
250 g
1/2 bal
1 bal
trocha

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si vajíčka rozdelíme na štyri žĺtky a štyri bielky. Na žĺtky použijeme väčšiu misku. K žĺtkom pridáme práškový cukor a vyšľaháme na penu. K tejto zmesi budeme postupne pridávať múku a poriadne to vyšľaháme. Keď bude cesto príliš husté, prilejeme trošku vody.

  2. 2

    K tomuto cestu pridáme už len vanilkový cukor a následne kypriaci prášok, ktorý jemne ručne zamiešame. Posledný krok je v osobitnej miske vyšľahať bielky na hustú penu a vyšľahané bielky ručne zamiešať do cesta, ale veľmi opatrne, aby cesto bolo jemné a nadýchané.

  3. 3

    Formu namastíme troškou Palmarinu a nalejeme cesto do formy. Pečieme pri 180 °C tak cca 15 minút. Či je cesto hotové, zistíme špáradlom, a to tak, že ho zapichneme do cesta a keď bude špáradlo čisté - cesto je hotové.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist