Piškótové cesto
	        Piškótové cesto
	        Autor receptu: teren
	         
	        
	        Tento recept zaručí mäkký a 
vysoký korpus.
| 
				  	  
				  	20  minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Najprv si vajíčka rozdelíme na štyri žĺtky a
štyri bielky. Na žĺtky použijeme väčšiu misku.
K žĺtkom pridáme práškový cukor a vyšľaháme
na penu. K tejto zmesi budeme postupne 
pridávať múku a poriadne to vyšľaháme. Keď
bude cesto príliš husté, prilejeme trošku vody.
 - K tomuto cestu pridáme už len vanilkový cukor
a následne kypriaci prášok, ktorý jemne ručne 
zamiešame. Posledný krok je v osobitnej miske 
vyšľahať bielky na hustú penu a vyšľahané 
bielky ručne zamiešať  do cesta, ale veľmi 
opatrne, aby cesto bolo jemné a nadýchané.
 - Formu namastíme troškou Palmarinu a nalejeme 
cesto do formy. Pečieme pri 180 °C tak cca 15 minút.
Či je cesto hotové, zistíme špáradlom, a to tak, že
ho zapichneme do cesta a keď bude špáradlo
čisté - cesto je hotové.