Piškót s ovocím (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Dostala som želírovací cukor a keďže džemy robím klasickým spôsobom, nevedela som čo s ním. Až keď sme doma prehadzovali z miesta na miesto broskyne z hypermarketu, krásne ale bez chuti a z chalupy sme si priniesli ringloty, chuťovo výborné, vzhľadovo priemerné, rozhodla som sa upiecť tento pohárkový koláčik.
6 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Broskyne ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, ringloty na štvrtinky a ešte som pridala jahody....
- podlejeme troškou vody a dáme variť, pustí si šťavu, varíme asi 10 minút, pridáme želírovací cukor...
- a varíme ďaľších 10 minút (podľa návodu)
- recept na piškótu neuvádzam, možno máte svoj osvedčený recept, ak nie vyskúšajte tento od @honestky je fakt výborný :-)
http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-recept.html
- keď piškót vychladne, polejeme ho trochou šťavy z ovocia a popicháme vidličkou...
- a potom navrstvíme uvarené ovocie spolu zo šťavou a dáme do chladničky stuhnúť.
- V miske vymiešame tvaroh, kyslú smotanu a vanilkový cukor.
- Veľkou lyžicou ukrajujeme z piškóty a spolu z ovocím vrstvíme do vhodných pohárov, prekladáme tvarohom.
- Vrch ozdobíme kopčekom tvarohu, pekným kúskom ovocia, orechami, karamelovým dresingom, vetvičkou mäty, alebo podľa vlastnej chute.....