Foto: 2010
Nemam rad kupene buraky z obchodu vela krat sa stalo ze na lodi cestovali velmi dlho a zvhli a tiez nabrali ine pachute.Tak Zobraziť celý popisNemam rad kupene buraky z obchodu vela krat sa stalo ze na lodi cestovali velmi dlho a zvhli a tiez nabrali ine pachute.Tak na sviatky nakupim surove oprazim a spravim si sam ako chcem a mam ich cerstve. Tak tu prikladam Thajsko- Indonezky recept " Sambal Teri Kacang" , super k pivu a vinu. Pikantne ancovicky s orieskami prazene v cervenej kari paste s tamarindom a limetkovymi listkami.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Surove burske oriesky som dal do woku v ktorom bola lyzica oleja a za stale miesania som ich oprazil do chrumkava. Nechal ochladnut . Prehodil do nadoby na zlievanie spagiet a poriadne papierovym obruskom a prstami osupaval so supiek ( najlepsie vonku a aby ich vietor odfukol). Tak isto som si oprazil surove kesu. Susene ancovicky ktore som kupil v azijskom obchode som tiez hodil na trosku oleja aby sa "napucali ". Po par minutach odlozil na stranu.
-
2
Do horuceho woku som dal lyzicku oleja som vhodil na tenko nakrajane pasiky z listkov kafirovej limetky za staleho miesania pridal dve lyzice originalnej cervenej thajskej kari pasty ( naozajstna thajska je paliva od chili) este som pridal lyzicu tamarindovej pasty a poriadne miesal a prehrial cca 1 minutu. Do woku som pridal burske oriesky , kesu a ancovicky trochu pocukroval a posolil a poriadne na premiesal aby sa mi vsetko obalilo kari pastou.
- 3
Na plech som si dal papier na pecenie a dal vsetko v jednej vrstve susit na velmi nizku teplotu do rury cca na 1 hodinu. Vybral nechal vychladnut a prelozil do vzduchotesnej nadoby.
- 3
Ja som to musel odniest tu krabicu do roboty , doma to vykutali a zacali vyjedat.
Rozdiel v chuti cerstvo pripravenych oproti kupovanym uplne ina kategoria.Tak asi ked sme kedysi doma robili vyprazane cerstve slane mandle.