Pikantná syrová nátierka

lenka989 - fotkalenka989, 5. júla 2012
Pikantná syrová nátierka
Foto: lenka989

Túto nátierku často kupujeme v hypermarketoch, no môžme si ju urobiť aj sami doma.:-)

5
porcií
5 minút
príprava

Suroviny

400 g
400 g / syr gouda (zelená)
4-5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Syr nastrúhame na strúhadle (najväčší otvor) na pásiky. Do syra vlejeme tatársku omáčku a pridáme pretlačený cesnak. Suroviny dôkladne premiešame a môžeme natrieť na chlebík alebo bagetku. Na "dofarbenie" môžeme pridať polku nastrúhanej mrkvi. :-)

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Jedna z najlepších nátierok, aké som kedy jedla. Kolegyňa si ju pred rokmi priniesla na desiatu, dala nám ochutnať a nakoniec sa jej skoro nič neušlo, nemohli sme sa zastaviť. Len nechápem, prečo je niekto ochotný kúpiť ju hotovú, neverila by som jej a nakoniec, je hotová naozaj za chvíľočku.
Pozname, pozname a velmi lubime všetci kolko nas je :) U nas ma špecialne meno, nie celkom vabive, ale o to sympatickejšie. Ked ho niekto doma spomenie, všetkym sa zbiehaju slinky:) No, a za to to meno Smrdljivac (všimnite si mužsky rod, ale naozaj bez osobitneho dovodu) je na vine cesnak, na ktorom nešetrime. Po konzumacii Smrdljivca nastupuje karantena :)) Idelny je na zimne obdobie.

Pridaj komentár k receptu: