Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Máme radi nátierky z rýb, dnes som nám pripravila na raňajky pikantnú nátierku z údených šprotov, v tomto chladnom počasí úžasne chutili a dobre zahriali pikantné šproty s horúcim citrónovým čajom.

10 minút
príprava

Postup

  1. Jarnú cibuľku aj s vňaťou som pokrájala na kolieska, nedala som jej viac, aby neprerazili jemnú chuť šprotov, len doplnili.
  2. Pripravila som citrónovú šťavu.
  3. Pridala som čerstvé maslo,...
  4. ...údené šproty aj s oleji, použila som údené šproty Sokra v oleji z Estónska pre ich vynikajúcu chuť.
  5. Pridala som citrónovú šťavu z celého citróna, lebo šproty a citrón idú neuveriteľne k sebe a šproty si citrónovú šťavu priam žiadajú.
  6. Pridala som dijonskú horčicu, len 2 CL, lebo je dosť ostrá,...
  7. ...vlastný domáci pálivý krém Erös Pista, recept mám tu na vareche, je v nej paprika kápia, pálivá červená paprika podlhovastá a soľ, je príjemne pikantná, obsahuje pomerne veľa soli, tak som už žiadnu soľ nepridávala.
  8. Všetko som rozdrobila vidličkou, poriadne zmiešala, nechala om asi 1 hodinu odpočívať, aby sa dobre prepojili navzájom všetky chute.
  9. Potom som už natierala nátierku na krajce čerstvo upečených domácich žemlí, chuť nátierky je príjemne pikantná, všetky použité suroviny sa v nej chuťovo harmonicky snúbia, s citrónovým čajom perfektne zahreje i zasýti. Je to nátierka zdravá, sýta, vynikajúcej chuti, pikantofilom a milovníkom rýb vrelo odporúčam vyskúšať. Prajem dobrú chuť :-)