Perníková zmrzlina (fotopostup)

Autor receptu: pn

tento recept mam od maminej kamaratky....mali sme navštevu a chcela som spravit niečo,čo ešte nikdy nejedli...a podarilo sa!!!Velmi im chutilo,a budem rada ak bude aj Vam chutit! :)

Postup

  1. pripravime si suroviny
  2. žltka s cukrom si vymiešame v mlieku.ked sme si to vymiešali dame to do vodneho kupela a miešame..(ja som miešala 20 min.-odkedy mi začala vriet voda)
  3. ked to mame uvarene,pekne huste,nechame si to vychladnut.Kym sa to chladi vystelieme si formu na srnči chrbat foliou potravinarskou tak,aby nam dost trčalo cez okraje na zabalenie hmoty.
  4. teraz si na struhaku(hrubšom)postruhame pernik. A vyšlahame si šlahačku
  5. do vychladnutej žltkovej hmoty pridame rum a vymiešame
  6. pridame postruhany pernik a vyšlahanu šlahačku,ktoru opatrne miešame v pernikovej hmote
  7. ked sme to vymiešali tak to dame do formy na srčni chrbat a pekne zahladime a zabalime to do folie. Takto zabalene si to dame do mrazničky na 24 hodin.
  8. po 24 hodinach vyberieme z mrazničky,vyklopime na tacku a možeme rezat. Ozdobime šlahačkou,čokoladou,pokvapkame amarettom.V lete sa hodia čerstve jahody... Dobru chut!!!!