Perníková zmrzlina (fotopostup)
Autor receptu: pn
tento recept mam od maminej kamaratky....mali sme navštevu a chcela som spravit
niečo,čo ešte nikdy nejedli...a podarilo sa!!!Velmi im chutilo,a budem rada ak bude aj
Vam chutit! :)
Postup
- pripravime si suroviny
- žltka s cukrom si vymiešame v mlieku.ked sme si to vymiešali dame to do vodneho kupela a miešame..(ja som miešala 20 min.-odkedy mi začala vriet voda)
- ked to mame uvarene,pekne huste,nechame si to vychladnut.Kym sa to chladi vystelieme si formu na srnči chrbat foliou potravinarskou tak,aby nam dost trčalo cez okraje na zabalenie hmoty.
- teraz si na struhaku(hrubšom)postruhame pernik.
A vyšlahame si šlahačku
- do vychladnutej žltkovej hmoty pridame rum a vymiešame
- pridame postruhany pernik a vyšlahanu šlahačku,ktoru opatrne miešame v pernikovej hmote
- ked sme to vymiešali tak to dame do formy na srčni chrbat a pekne zahladime a zabalime to do folie.
Takto zabalene si to dame do mrazničky na 24 hodin.
- po 24 hodinach vyberieme z mrazničky,vyklopime na tacku a možeme rezat.
Ozdobime šlahačkou,čokoladou,pokvapkame amarettom.V lete sa hodia čerstve jahody...
Dobru chut!!!!