Foto: esi
Túto chalúpku som robila t.r. po prvý krát. Robím vždy vo vianočnom období.Rozhodla som sa urobiť niečo nové,detské, cukríkové a môžem povedať, že mala úspech Zobraziť celý popisTúto chalúpku som robila t.r. po prvý krát. Robím vždy vo vianočnom období.Rozhodla som sa urobiť niečo nové,detské, cukríkové a môžem povedať, že mala úspech aj v škôlke.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Prevaríme med s cukrom a necháme vychladnúť
- 2
Zamiešame múku, perníkové korenie a sódu bicarbónu. Pridáme vychladnutý prevarený med s vodou a zamiešame varechou, dokončíme premiesením rukou. Cesto je dosť lepivé, ale také má byť. Odložíme do mikroténového sáčku a necháme oddychovať najmenej do druhého dňa. Poznamenávam, že na 1 chalúpku postačí z 1/ 2 dávky. Z ostatného môžete robiť medovníčky.
- 3
Nakreslíme si šablony na chalúpku. Cesto na doske dobre premiesime, rozvaľkáme na cca 7-8 mm .Podľa šablony vykrojíme jednotlivé časti chalúpky a pečieme cca 8 min na 180 st.c. Na striešku som si urobila vytvarovanú šablonu z hliníkového plechu. Môžete ale aj klasickú striešku z dvoch strán. Po upečení jednotlivé časti necháme na rovnej doske aj 3 dni, aby sa cesto dobre vydýchalo.
- 4
Vymiešame bielko s preosiatym práškovým cukrom. Miešame ručne cca 20 min. Ja robím šľahačom ale len špirálkami na miesenie. Toto trvá cca 10 min. Keď je poleva biela a dosť hustá, vymiešanú hmotu dáme do mikroténového sáčku alebo zdobičky a zdobíme jednotlivé časti chalúpky podľa vlastnej fantázie. Čo sa nepodarí, zakryte lentilkami Necháme uschnúť
- 5
Jednotlivé časti si priložíme jednu k druhej, prípadne nožom zarovnáme a spájame. Ja spájam guľatými špáratkami a ešte to zadupľujem zlepením tým bielkom čo sme vymiešali.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za pochvalu, ani neviete, ako pyšne to čítam.
Veľmi si mi to uľahčila, len neviem či sa mi to tak krásne vydarí ako Tebe.