Neviem, kde som tento recept splašila, ale robievam ho dosť často. Ja sama. Je to veľmi jednoduchý recept.
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky s 20 dkg cukrom vymiešame, pridáme olej. Po troche pridávame trocha ochladený karamel. Vymiešame. Potom pridáme sneh, preosiatu múku s kypriacim práškom do perníka. Vylejeme na omastený a polohrubou múkou posypaný plech. Môžeme ho potrieť lekvárom a na vrch polevu, alebo len posypať práškovým cukrom. Karamel: 10dkg kryštálového cukru upálime na karamel a zalejeme 2dl vody. Miešame, pokiaľ sa karamel nerozpustí. Necháme trocha vychladiť.
ked dojdem domov z intraku vyskusam, dakujem za napad:))